Μπύρα που ονομάζεται “Συνοριακός Φράχτης” προκάλεσε σάλο στην Βαυαρία

Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε στο διαδίκτυο με μπύρα που έφερε την ονομασία «Συνοριακός Φράχτης». Ο Φρανκ Σίλνερ, Διευθύνων Σύμβουλος της Röhrl ζυθοποιίας , δηλώνει συ��τετριμμένος εξαιτίας του σάλου που έχει προκληθεί με την συγκεκριμένη μπύρα.

«Η μπύρα “Συνοριακός Φράχτης” ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στους πολιτικούς ώστε να ληφθεί υπό έλεγχο η προσφυγική κρίση. Εμείς στη Βαυαρία έχουμε αξίες που πρέπει να προστατεύονται». .Από την πλευρά τους, οι υπόλοιποι υπάλληλοι που στελεχώνουν τη συγκεκριμένη εταιρεία  δηλώνουν συγκλονισμένοι με την απάντηση του κ. Σίλνερ.

Να σημειωθεί επίσης ότι εκτός από την προκλητική επωνυμία της μπύρας, στην μπροστινή ετικέτα του μπουκαλιού της αναγράφεται η φράση: “Η πατρίδα έχει ανάγκη από μπύρα”, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν οι λέξεις “προστατεύω”, “διαφυλάττω”, “υπερασπίζομαι”, “πειθαρχία”, “πίστη” και “ειλικρίνεια”.

Όσον αφορά στο πώμα του μπουκαλιού, αυτό ήταν διακοσμημένο με μια νεκροκεφαλή, θυμίζοντας τα σύμβολα ορισμένων μονάδων των Ες-Ες.

Από την κυκλοφορία της μπύρας θορυβήθηκαν ιδιαίτερα φοιτητές ενός τοπικού πανεπιστημίου που κήρυξαν μποϊκοτάζ στη συγκεκριμένη μπίρα, την οποία αποκαλούν “ναζιστική”, επισημαίνοντας  ότι η τιμή της είναι 0,88 λεπτά, αριθμός που παραπέμπει στο “88”, τον “κώδικα” που χρησιμοποιούν οι νεοναζιστικοί κύκλοι για να συμβολίσουν τον ναζιστικό χαιρετισμό “Χάιλ Χίτλερ”.

Πηγή: merkur.de

Διαβάστε επίσης:

Η Πολωνία δεν δέχεται πρόσφυγες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ