Σέλινγκ: Δεν είναι εφικτή ακόμη μία συμφωνία

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, δήλωσε στο Reuters ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν έχουν ακόμη ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα από την Ελλάδα για τη χρηματοδότησή της, το οποίο απαιτείται για να λάβουν την όποια απόφαση για τη χώρα, ενώ προειδοποίησε για τους κινδύνους μίας χρεοκοπίας της.

Ο Σέλινγκ εμφανίσθηκε αγανακτισμένος, επειδή δεν είναι ακόμη εφικτή μία συμφωνία που θα αποδέσμευε νέα χρηματοδότηση στην Ελλάδα.

“Είναι μία κατάσταση που δεν έχω ζήσει, όπου δεν υπάρχει κάτι που θα μας φέρει κοντά σε μία λογική λύση του προβλήματος”, δήλωσε, προσθέτοντας: “Το Grexit δεν φαίνεται ότι αποτελεί επιλογή, για την Ελλάδα καθόλου. Ένα τρίτο πρόγραμμα δεν μπορεί να ξεκινήσει, επειδή δεν έχει τελειώσει το δεύτερο. Ένα κούρεμα δεν βοηθά, επειδή το ύψος του επιτοκίου είναι κοντά στο μηδέν και η μακροπρόθεσμη φύση των (δανειακών) συμβάσεων δεν θα μείωσε την πίεση στον προϋπολογισμό”.

Ο Σέλινγκ σημείωσε ότι η χορήγηση της έκτακτης ρευστότητας (ELA) από την Τράπεζα της Ελλάδος στις ελληνικές τράπεζες κρατά τη χώρα στη ζωή, αλλά όλη η εξίσωση, πρόσθεσε, θα άλλαζε εάν δεν αποπληρώνονταν οι πιστωτές.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ