Σε Τόκιο και Σεούλ ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ θα ταξιδέψει στο Τόκιο και τη Σεούλ την επόμενη εβδομάδα όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η επίσκεψη στο Τόκιο θα είναι αφιερωμένη στην επαναβεβαίωση των αμυντικών συμφωνιών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνίας, είπε ένας αξιωματούχος του Αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες αναθεωρούν τις «κατευθυντήριες γραμμές» τους στον τομέα της ενίσχυσης της στρατιωτικής τους συνεργασίας. Η αναθεώρηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί στην Ουάσιγκτον, με την ευκαιρία της επίσκεψης στις Ηνωμένες Πολιτείες στο τέλος του Απριλίου του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, είπε η ίδια πηγή.

Στη Νότια Κορέα, ο Αστον Κάρτερ θα επιδιώξει να επιβεβαιώσει την ισχυρή δέσμευση των ΗΠΑ για την ασφάλεια της χώρας» ανέφερε το Πεντάγωνο. Ο Κάρτερ θα επιστρέψει στην Ασία το Μάιο για να συμμετάσχει στο ετήσιο φόρουμ της Σιγκαπούρης πριν από την επίσκεψή του στην Ινδία.

Η διπλωματική “εξισορρόπηση” στην Ασία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της εξωτερικής πολιτικής του Μπαράκ Ομπάμα, αν και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή συνεχίζει να κινεί την προσοχή των Αμερικανών.

 

Διαβάστε επίσης

Οι “συμβουλές” της Μέρκελ στην Ιαπωνία

“Θερμές” ασκήσεις ΗΠΑ – Ν. Κορέας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ