Ο Βόλφγκανγκ που δεν… ακούει την Μέρκελ – ΦΩΤΟ

Τον χαρακτηρίζουν ως «τον άνθρωπο που επαναστατεί ενάντια στην Μέρκελ». Είναι από τους πιο γνωστούς πολιτικούς της Γερμανίας, ανήκει στο κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και δεν διστάζει να εκφράσει δημοσίως την αντίθεσή του για τις αποφάσεις της Άνγκελα Μέρκελ για την Ελλάδα.

Ο λόγος για τον εκπρόσωπο των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων, Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ. Ο ίδιος έχει ταχθεί κατά των προγραμμάτων βοήθειας προς την Ελλάδα ενώ τη Δευτέρα χαρακτήρισε «αντιπαραγωγική» την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.  «Η Ελλάδα δεν μπορεί να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της υπό τους όρους του ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ είχε καταψηφίσει το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και σήμερα υποστηρίζει ότι όλες οι επιφυλάξεις του «έχουν έκτοτε επιβεβαιωθεί».

Στην έκτακτη συνεδρίαση των Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες, ενόψει της ψηφοφορίας στη γερμανική βουλή, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενημέρωσε διεξοδικά τους βουλευτές για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας με την Ελλάδα.

Όμως, ο… επαναστάτης βουλευτής, δεν έδωσε το «παρών» στη συνεδρίαση και δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει θετικά για την παράταση.

«Κάθε ψήφος είναι και θέμα αλληλεγγύης με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Δεν θα είμαι πάντα η αγελάδα που στέκεται μπροστά στον στάβλο», είπε χαρακτηριστικά, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την στάση που θα κρατήσει κατά την ψηφοφορία στην γερμανική βουλή. 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Η Μέρκελ για την Ελλάδα: Έχουμε πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει

Σόιμπλε: Ούτε ένα σεντ προκαταβολικά στην Ελλάδα

Εκπρόσωπος του Σόιμπλε: Η Αθήνα δεν αποφασίζει μόνη της για τις ιδιωτικοποιήσεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ