Η ισλαμιστική οργάνωση Άνσαρ-αλ-Σαρία επιβεβαίωσε το θάνατο του ηγέτη της Μοχάμεντ αλ Ζαχάουι

Η ισλαμιστική οργάνωση Ανσάρ-αλ-Σαρία, η οποία χαρακτηρίζεται ως «τρομοκρατική» από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Οργανισμό Ηνωμένων επιβεβαίωσε το Σάββατο το βράδυ το θάνατο του επικεφαλής της, Μοχάμεντ αλ Ζαχάουι. «Θρηνούμε το θάνατο του εμίρη της Ανσάρ- Αλ- Σαρία, Σεΐχη Μοχάμεντ αλ Ζαχάουι» ανέφερε η οργάνωση χωρίς όμως να διευκρινίζει την ημερομηνία ή τις συνθήκες του θανάτου του.

Χθες μέλη της οικογένειάς του είχαν αναφέρει στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ο ηγέτης της ισλαμιστικής οργάνωσης της Λιβύης υπέκυψε στα τραύματα που είχε υποστεί σε μια μάχη με δυνάμεις προσκείμενες στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας.

Ο Μοχάμεντ αλ Ζαχάουι είχε ιδρύσει την ταξιαρχία της Άνσαρ-αλ-Σαρία στη Βεγγάζη αφού είχε συμβάλει στην ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κατηγορεί την Άνσαρ-αλ-Σαρία για την επίθεση στις αμερικανική διπλωματική αποστολή στη Βεγγάζη την 11η Σεπτεμβρίου του 2012, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους ο πρεσβευτής των ΗΠΑ και τρεις ακόμη Αμερικανοί υπήκοοι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ