Σοβαρή απειλή τρομοκρατίας στη Γερμανία

Σοβαρή απειλή τρομοκρατίας στη Γερμανία

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση της Deutsche Welle, επισήμανε ότι η απειλή ενός τρομοκρατικού χτυπήματος είναι υπαρκτή και στη Γερμανία.

Όπως υπογράμμισε, «η κατάσταση είναι σοβαρή, αλλά δεν υπάρχει λόγος να βαδίζουμε φοβισμένοι στους δρόμους. Έχουμε περισσότερους παράγοντες κινδύνου από ποτέ, πληττόμαστε και εμπλεκόμαστε σε συνάρτηση με τις συγκρούσεις στο Ιράκ και τη Συρία και το επονομαζόμενο Ισλαμικό Κράτος».

Ο Τόμας ντε Μεζιέρ υπερασπίστηκε την εμπλοκή της Γερμανίας στην αντιμετώπιση της ακραιφνούς ισλαμιστικής οργάνωσης με την παροχή όπλων στους Κούρδους μαχητές που πολεμούν κατά του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ. Ως προς τους 550 καταγεγραμμένους πολίτες που εγκατέλειψαν τη Γερμανία με σκοπό να ενταχθούν στις τάξεις των ισλαμιστών τρομοκρατών, ο Γερμανός υπουργός τόνισε ότι για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων δεν αρκεί μόνο η δράση των υπηρεσιών ασφαλείας. Όπως διευκρίνισε, η ανίχνευση της ριζοσπαστικοποίησης αλλά και η αποτροπή της «αποτελεί καθήκον ολόκληρης της κοινωνίας».

Πηγή: DW

 

Διαβάστε επίσης:

Λίβανος-Συνελήφθη η κόρη και η σύζυγος του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους

FAZ: Η στήριξη στην Αθήνα ίσως… αργήσει

Γύρισε τον κόσμο μετά τον θάνατό του!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ