Τέσσερις συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία στo Λονδίνο

Τέσσερις συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία στo Λονδίνο

Τέσσερις άνδρες συνέλαβε στο Λονδίνο και τα περίχωρα της πόλης, τα ξημερώματα της Παρασκευής η αστυνομία της Βρετανίας. Σύμφωνα με την Σκότλαντ Γιαρντ θεωρούνται ύποπτοι ότι εμπλέκονται στην προετοιμασία «τρομοκρατικών ενεργειών»

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν τη στιγμή που τα μέτρα ασφαλείας  έχουν ενισχυθεί στο Λονδίνο λόγω των εορτασμών για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που έχουν προγραμματιστεί αυτό το Σαββατοκύριακο.

Για την υπόθεση αυτή  η αστυνομία  έχει συνεργαστεί με  την  βρετανική υπηρεσία  εσωτερικής ασφάλειας, την MI5 και έχει διεξάγει κατ’ οίκον έρευνες.

Η αστυνομία έχει διεξάγει κατ’ οίκον έρευνες και έχει συνεργαστεί στην υπόθεση με την MI5, τη βρετανική υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας. «Οι συλλήψεις και οι έλεγχοι έχουν διεξαχθεί στο πλαίσιο μιας έρευνας σχετικά με την ισλαμιστική τρομοκρατία» ανέφερε η αστυνομία.

Η υπόθεση αυτή απασχόλησε σήμερα τα πρωτοσέλιδα πολλών βρετανικών εφημερίδων. Η  εφημερίδα «Daily Telegraph» είχε  τίτλο:  η αστυνομία «απέτρεψε»  την εφαρμογή ενός «τρομοκρατικού σχεδίου»  που επρόκειτο να υλοποιηθεί κατά τους εορτασμούς που θα πραγματοποιηθούν αύριο, την «Κυριακή Ανάμνησης».

Στην ίδια  εφημερίδα αναφέρεται ότι: «υπήρχε ένας φόβος ότι ενδέχεται να είχαν προγραμματίσει να διαπράξουν μία ένοπλη επίθεση σε έναν  δημόσιο χώρο (την Κυριακή) εναντίον στρατιωτικών ή πολιτών που θα είχαν συγκεντρωθεί για να αποτίσουν φόρο τιμής στους Βρετανούς στρατιώτες».

 «Σε αυτό το στάδιο μία σύνδεση μεταξύ των εν λόγω συλλήψεων και τον εορτασμών για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν είναι παρά μία καθαρή εικασία», μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ