O Σουλτς ενισχύθηκε λόγω αδυναμίας του Γιούνκερ

O Σουλτς ενισχύθηκε λόγω αδυναμίας του Γιούνκερ

 

Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σουλτς ενισχύει τη θέση του λόγω της κακής επίδοσης του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ μετά την  πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση των υποψηφίων, αναφέρει δημοσίευμα στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ για μια ακόμη φορά φάνηκε «στριμωγμένος» κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης που οργάνωσε το ευρωπαϊκό δίκτυο ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών Euranet Plus. Ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς έπρεπε να υπερασπιστεί το έργο που επιτέλεσε ως πρόεδρος του Eurogroup, καθώς πολλοί τον θεωρούν υπεύθυνο μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο ίδιος κλήθηκε επίσης να δικαιολογήσει την αντίθεσή του στην κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου στο Λουξεμβούργο κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργού της χώρας, σημειώνεται στο δημοσίευμα, στο οποίο στη συνέχεια επισημαίνονται ακόμη τα εξής:

“Κατά μία έννοια, αυτή η δεύτερη συζήτηση αποτέλεσε συνέχεια της κακής του επίδοσης του κατά την πρώτη αναμέτρηση. Αναλυτές σημείωσαν ότι ήταν εντελώς εκτός πραγματικότητας και ότι θα μπορούσε αν βγει εκτός συναγωνισμού αν η επίδοσή του δεν μεταβληθεί στην επόμενη αναμέτρηση που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Μαΐου.

Η κακή αυτή εικόνα ήταν μια έκπληξη για πολλούς αξιωματούχους, Ευρωπαίους πολιτικούς και δημοσιογράφους, καθώς ο Γιούνκερ είναι γνωστός για την ευφυία του και την σημαντική πείρα τους στις ευρωπαϊκές υποθέσεις, ενώ έχει πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρίας στα υψηλά επίπεδα της ευρωπαϊκής πολιτικής. Κάποιοι ενοχοποιούν το επιβαρημένο πρόγραμμά του: πολλές συνεντεύξεις κάθε ημέρα, πολλές αναμετρήσεις και περιοδεία σε όλη την Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς ενισχύει τη θέση του. Ο νυν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι αναμφισβήτητα πιο χαρισματικός σε σχέση με τους αντιπάλους του. Ο υποψήφιος των Φιλελευθέρων, Φέρχοφστατ επίσης διακρίνεται για καλές επιδόσεις. Ο ίδιος επανέλαβε το σύνθημά του: «Περισσότερη Ευρώπη» (κοινή αγορά ενέργειας, ευρωομόλογα, ψηφιακή Ευρώπη) για την προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Η υποψήφια των Πρασίνων, Σκα Κέλερ, είναι η μόνη γυναίκα και η νεότερη μεταξύ των υποψηφίων. Έδειξε ότι είναι καλή ομιλήτρια και ένιωθε άνετα απαντώντας στις ερωτήσεις σχετικά με τη μετανάστευση – μια θεματική που γνωρίζει καλά. Ωστόσο, οι απαντήσεις της σε οικονομικά ζητήματα δεν ήταν λεπτομερείς”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ