• Ιράκ: Τουλάχιστον 20 νεκροί από βομβιστική επίθεση

  6:27 μμ, Παρασκευή 19 Ιουλ 2013 6:27 μμ, Παρασκευή 19 Ιουλ 2013

  Ιράκ: Τουλάχιστον 20 νεκροί από βομβιστική επίθεση

  Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 40 τραυματίστηκαν όταν ένας βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί σήμερα, την ώρα της προσευχής, σε ένα σουνιτικό τέμενος κοντά στην Μπακούμπα, βορειοανατολικά της Βαγδάτης, εντείνοντας ακόμα περισσότερο τους φόβους περί ενός ανοικτού θρησκευτικού πολέμου στο Ιράκ.

  Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο εσωτερικό του τεμένους Αμπού Μπακάρ Σαντίρ, στην μικρή πόλη Ουατζιχίγια, στην επαρχία Ντιγιάλα.

  Ο καμικάζι βομβιστής πυροδότησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά που φορούσε τη στιγμή που ο ιμάμης απευθυνόταν στους πιστούς πριν από το τελετουργικό της προσευχής, δήλωσε ένας συνταγματάρχης της αστυνομίας.

  Ο απολογισμός των νεκρών, που έδωσε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, επιβεβαιώθηκε από έναν γιατρό στο νοσοκομείο της Μπακούμπα.

  «Καθόμουν κοντά στην είσοδο όταν έγινε μια τεράστια έκρηξη που έκανε τα πάντα να τιναχτούν στον αέρα. Δεν θυμάμαι τίποτα άλλο, ούτε πώς βρέθηκα σε αυτό το κρεβάτι νοσοκομείου», είπε ο Σινάν Γάλεμπ, που φέρει τραύματα στο πόδι.

  «Καθόμουν δίπλα στον ιμάμη και το τζαμί ήταν γεμάτο κόσμο. Έγινε μια μεγάλη έκρηξη κι όλα έγιναν μαύρα», είπε ο Όμαρ Μουντχίρ, που επίσης τραυματίστηκε στα πόδια.

  Η Μπακούμπα και η περιοχή γύρω από αυτήν έχει γίνει στόχος πολλαπλών επιθέσεων τις τελευταίες ημέρες, περιλαμβανομένης μίας η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρία παιδιά που είχαν πάει να κολυμπήσουν σε ένα ποτάμι αυτήν την εβδομάδα.

  Στην πόλη Μουκνταντίγια, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν όταν πυροδοτήθηκε μια βόμβα μπροστά σε ένα τέμενος την Τρίτη.

  Τα νέα επεισόδια βίας αύξησαν σε πάνω από 450 τους νεκρούς από τις αρχές του Ιουλίου στο Ιράκ και σε πάνω από 2.700 από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που έχει συνθέσει το Γαλλικό Πρακτορείο με βάση ανακοινώσεις των αρχών ασφαλείας και έχουν επιβεβαιώσει ιατρικές πηγές.

  Δεν αναλήφθηκε η ευθύνη από καμία οργάνωση για την επίθεση αυτή.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα