Ελεύθερος ο μουφτής της Ιερουσαλήμ

Ελεύθερος ο μουφτής της Ιερουσαλήμ

Η ισραηλινή αστυνομία άφησε σήμερα ελεύθερο τον μουφτή της Ιερουσαλήμ, Μοχάμεντ Χουσέιν, μετά την ανάκρισή του για μερικές ώρες για φερόμενη υποκίνηση στην βία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Ιορδανίας Petra είχε μεταδώσει παράλληλα νωρίτερα σήμερα ότι, μετά την ανακοίνωση ότι ο μεγάλος μουφτής της Ιερουσαλήμ οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα για ανάκριση, οι Ιορδανοί βουλευτές ζήτησαν από την ιορδανική κυβέρνηση να προχωρήσει στην απέλαση του Ισραηλινού πρεσβευτή Ντανιέλ Νέβο.

Τα 150 μέλη “της κάτω βουλής του κοινοβουλίου αξίωσαν ομόφωνα η κυβέρνηση να ζητήσει από τον Ισραηλινό πρεσβευτή να εγκαταλείψει την Ιορδανία και να ανακαλέσει τον Ιορδανό πρεσβευτή στο Ισραήλ”, Ουάλιντ Ομπέιντατ, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Ο Ιορδανός πρωθυπουργός, Αμπντάλα Νσουρ, απάντησε στους βουλευτές ότι η κυβέρνησή του θα εξετάσει “πολύ σοβαρά” τις “ισραηλινές αυτές παραβιάσεις”.

Ο μουφτής της Ιερουσαλήμ ανακρίθηκε σήμερα από την ισραηλινή αστυνομία για την φερόμενη ανάμειξή του στις ταραχές που σημειώθηκαν χθες στην Πλατεία των Τεμενών, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, είχε διευκρινίσει νωρίτερα εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ