Λέττα: Δεν φέρνουμε την πανούκλα…

Λέττα: Δεν φέρνουμε την πανούκλα…

 

Νέα έκκληση συνεργασίας προς την Γερμανία απευθύνει ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέττα, σε συνέντευξή του προς το ιταλικό περιοδικό γεωπολιτικής Limes.

Στην συνέντευξη, η οποία παραχωρήθηκε πριν από την ορκωμοσία του Λέττα, ο νέος πρωθυπουργός της χώρας υπογράμμισε ότι «η Ιταλία αποτελεί σκέλος ενός ολοκληρωμένου συστήματος, στα πλαίσια του οποίου το γερμανικό είναι ένα ψεύτικο δίλημμα, από την στιγμή που σήμερα, οι Γερμανοί εξαρτώνται από την ιταλική οικονομία, οι Ιταλοί από εκείνη της Γερμανίας και άλλων χωρών κ.ο.κ».

«Πρέπει να καταλάβουμε πώς να δοθούν οι αναγκαίες, αμοιβαίες εγγυήσεις. Πρέπει να διαχειριστούμε έξυπνα την λογική που μας επιβάλλει να βρούμε μια ισορροπία ανάμεσα σε λιτότητα και ανάπτυξη», προσθέτει ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

Ο Ιταλός προοδευτικός πρωθυπουργός, αποσαφηνίζει, επίσης, ότι «η Ιταλία δεν φέρνει την πανούκλα στην Ευρωζώνη. Είναι το επίκεντρο, αντιθέτως, της κρίσης που απορρέει από μια εικοσαετή κακοδιαχείριση του ευρωπαϊκού οράματος».

«Στην Ιταλία, τα τελευταία δυο χρόνια, επιβλήθηκε ο ισοσκελισμός του ισοζυγίου, χάρη στον οποίο, σήμερα, είμαστε από τους καλύτερους μαθητές σε όλη την Ευρώπη. Η θυσία αυτή, όμως, αν δεν μετατραπεί σε οικονομική ανάπτυξη, κινδυνεύει να είναι εντελώς ανώφελη», ολοκληρώνει ο Ενρίκο Λέττα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ