Σταϊκούρας: “Παράθυρο” για νέο επίδομα θέρμανσης τον Ιανουάριο – Τι είπε για το μέρισμα και τον ΕΝΦΙΑ

Ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί και νέο επίδομα θέρμανσης, τον Ιανουάριο, άφησε ο υπουργός Οικονομικών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε χαρακτηριστικά πως “στο τέλος του έτους θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης και ανάλογα με τα περιθώρια θα δούμε μήπως δοθεί ένα έξτρα κονδύλι και για τον Ιανουάριο”.

Σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα, ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι εντός της εβδομάδας θα βγει η σχετική απόφαση και διευκρίνισε ότι “θα δοθεί σε συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες, σε χρήμα και στο χέρι και δεν θα είναι μόνιμου χαρακτήρα”.

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ σχολίασε ότι “για την ώρα έχουμε μειώσει τον ΕΝΦΙΑ μέχρι τώρα 22%. Έχουμε υποσχεθεί προεκλογικά 30%” και σημείωσε πως “τον Μάιο του 2020 θα έχουμε εικόνα για το πόσο θα μειώσουμε περαιτέρω τον ΕΝΦΙΑ”. Ερωτηθείς για την 13η σύνταξη, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι “θα διατηρηθεί το κονδύλι των 800 εκατομμυρίων ευρώ για τους συνταξιούχους”.

Σε ό,τι αφορά στα αναδρομικά, απάντησε ότι “θα τα πληρώσουμε λαμβάνοντας υπόψιν τις δημοσιονομικές προτεραιότητες και το δημοσιονομικό περιθώριο” και πρόσθεσε αναφορικά με το ύψος τους: “αυτό θα το δούμε”.

Ο κ. Σταϊκούρας σχολίασε και σημερινό δημοσίευμα περί μαζικής παραγραφής οφειλών μέχρι 10 ευρώ στην εφορία, επιβεβαιώνοντας πως “ισχύει αυτή η πληροφορία” και, όπως είπε, “αφορά 536,000 οφειλέτες”.

Ερωτηθείς για το φορολογικό νομοσχέδιο, ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι “θα εξαιρούνται από την υποχρέωση των ηλεκτρονικών δαπανών και τα ποσά που καταβάλλονται για διατροφή διαζυγίου, αλλά και τις δωρεές προς το Δημόσιο και τα ιδρύματα”, ενώ συμπλήρωσε ότι “θα περιλαμβάνει και διατάξεις για τα ηλεκτρονικά βιβλία και ηλεκτρονική τιμολόγηση”.

Τέλος, σχετικά με την φορολοταρία, ο κ.Σταϊκούρας τόνισε ότι “αυτή δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Θα προχωρήσουμε σε μια νέα φορολοταρία, όπου θα δίνουμε παροχές σε είδος, όπως αυτοκίνητα, κάρτες απεριορίστων διαδρομών σε λεωφορεία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ