Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα – Τι δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα αύριο, την πρώτη Κυριακή της περιόδου των θερινών εκπτώσεων, εφόσον οι ιδιοκτήτες το επιθυμούν, ενώ οι εμποροϋπάλληλοι προανήγγειλαν απεργία.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτείνει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για αύριο Κυριακή 15 Ιουλίου να είναι 11 το πρωί με 6 το απόγευμα. Οι εκπτώσεις άρχισαν στις 9 Ιουλίου και πρόκειται να διαρκέσουν έως και τις 31 Αυγούστου.

Ωστόσο, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης έχει προαναγγείλει απεργία και συγκέντρωση στις 10 το πρωί, στη συμβολή της Τσιμισκή με την Αριστοτέλους, διεκδικώντας -μεταξύ άλλων- νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, κατάργηση όλων των νόμων και διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο και κατώτατο μισθό 751 ευρώ για όλους.

Πάντως, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Παντελής Φιλιππίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε πως η πρώτη εβδομάδα της περιόδου των θερινών εκπτώσεων ήταν «μαλθακή», παρά τα υψηλά ποσοστά εκπτώσεων, που φθάνουν κατά μέσο όρο στο 40%- 50%. ‘Οπως επισημαίνει, παρότι οι έμποροι είχαν θετικές προσδοκίες για τη φετινή εκπτωτική σεζόν του καλοκαιριού, προσμένοντας ευνοϊκό αντίκτυπο από τις ευνοϊκές δηλώσεις και στατιστικές για την ανάπτυξη της οικονομίας και το λιανεμπόριο, ωστόσο η πράξη διέψευσε τις ελπίδες τους.

Κατά τον κ.Φιλιππίδη, ενώ ακόμη και παραγωγικοί φορείς κάνουν λόγο για θετικές εξελίξεις στο μέτωπο της ανάπτυξης και ενώ οι στατιστικές δείχνουν έστω οριακή αύξηση του τζίρου του λιανεμπορίου, οι καταστηματάρχες δεν έχουν «νιώσει» επί του πρακτέου κάποια ευνοϊκή μεταστροφή.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ