FAZ: Το παράδειγμα της Ελλάδας

“Το παράδειγμα της Ελλάδας” είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ),ο οποίος αναφέρεται στην οικονομική κρίση της χώρας αλλά και επιχειρεί να αντλήσει διδάγματα από αυτήν.

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, το παράδειγμα της Ελλάδας δείχνει “ότι οι ευρωπαϊκοί συμβιβασμοί δεν παράγουν αυτομάτως ιδανικές λύσεις. Οι Έλληνες υπέστησαν τεράστια απώλεια εισοδήματος, αλλά εξακολουθούν να έχουν πολύ υψηλό χρέος. Οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης κινδυνεύουν να χάσουν δισεκατομμύρια.

Στην Ελλάδα άρχισε να δρομολογείται μία εξέλιξη, η οποία επεκτείνεται σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο: η διάβρωση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος από κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις. Όλα τα πακέτα βοήθειας των Βρυξελλών δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την ανάληψη της εξουσίας από λαϊκιστικά κόμματα στην Αθήνα. Κάτι το οποίο είναι κατανοητό με δεδομένη την αποτυχία των παραδοσιακών πολιτικών δυνάμεων και άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε απρόσμενα πραγματιστικός στην κυβέρνηση. Αλλά σε τελική ανάλυση η Ευρώπη πλήρωσε τη σταθεροποίηση του ευρώ με ένα τοξικό πολιτικό κλίμα στο εσωτερικό, αλλά και μεταξύ των κρατών-μελών”.

Πηγές: DW- FAZ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ