Νέο “κύμα” προσλήψεων στους δήμους όλης της χώρας

Στο προσκήνιο παραμένουν οι δήμοι. Ύστερα από τον διαγωνισμό των 8.166 έρχεται νέο μπαράζ προσλήψεων για μονίμους και εποχικούς.

524 μόνιμες προσλήψεις: Πρόκειται για την δεύτερη κατά σειρά προκήρυξη μονίμων στους δήμους, μετά από αυτήν των 8.166. Θα προσληφθεί, κυρίως, προσωπικό κατηγορίας ΥΕ. Στην διαδικασία μετέχουν δήμοι που δεν συμμετείχαν στη λίστα της πρώτης προκήρυξης ή όσοι δεν κάλυψαν επαρκώς τις ανάγκες τους.

1.011 σε 76 δήμους (συμβασιούχοι): Η επεξεργασία των προκηρύξεων έχει, ήδη, ξεκινήσει από το ΑΣΕΠ. Κάθε δήμος θα εκδώσει την δική του προκήρυξη. Θα επιλεγεί, κυρίως, προσωπικό Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (οδηγοί και οι συνοδοί απορριμματοφόρων, καθαριστές, εργάτες κλπ).

347 εποχικοί υπάλληλοι: Εγκριτική απόφαση εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικό. Το νέο προσωπικό θα εργαστεί στις ανταποδοτικές υπηρεσίες 26 δήμων. Θα υπογραφούν 8μηνες συμβάσεις εργασίας, που δεν ανανεώνονται ούτε παρατείνονται. Οι προκηρύξεις θα εκδοθούν σταδιακά και ανά δήμο.

118 μόνιμοι σε 49 παραμεθόριους ΟΤΑ: Η διαδικασία βρίσκεται σε σχετικά προχωρημένο στάδιο. Ενισχύονται, κυρίως, ορεινοί και νησιωτικοί δήμοι. Δυνατότητα συμμετοχής στην διαδικασία έχουν οι υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ-ΤΕ διαφόρων κλάδων και ΔΕ τηλεφωνητών.

Καθοριστικά κριτήρια

  • Για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) “μετράει” η γενική εμπειρία
  • Για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ) η εμπειρία πρέπει να είναι συναφής με το αντικείμενο των θέσεων
  • Για νησιωτικούς δήμους βασικό κριτήριο επιλογής είναι η εντοπιότητα

Προσέξτε: Για την επιλογή του μόνιμου προσωπικού θα εφαρμοστούν τα ίδια ακριβώς κριτήρια που εφαρμόστηκαν στον πρόσφατο διαγωνισμό των 8.166 (πλην της ειδικής εμπειρίας).

Η διαδικασία στις εγκρίσεις

  • Αποστολή εγκριτικής απόφασης στο ΑΣΕΠ
  • Δημιουργία προκήρυξης από τους φορείς
  • Έγκριση προκήρυξης από το ΑΣΕΠ
  • Έκδοση προκήρυξης – Υποβολή αιτήσεων

Κριτήρια διορισμού:

Χρόνος ανεργίας: Αποδίδει 200 μονάδες για τους πρώτους τέσσερις μήνες και 75 ανά μήνα για τους υπόλοιπους οκτώ.

Πολυτεκνική ιδιότητα: 50 μονάδες για κάθε παιδί

Τριτεκνική ιδιότητα: Για τρία παιδιά 120 μόρια

Αριθμός ανηλίκων τέκνων: 30 μόρια για καθένα από τα δύο πρώτα και 50 μονάδες για το τρίτο

Μονογονεϊκή ιδιότητα: 50 μονάδες για κάθε παιδί

Εμπειρία: 7 μονάδες ανά μήνα, έως 60 μήνες

Αναπηρία υποψηφίου (τουλάχιστον 50%): Τα μόρια προκύπτουν με πολλαπλασιασμό του ποσοστού αναπηρίας με τον συντελεστή 3

Πηγή: workenter.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ