Νικολακόπουλος στον Realfm: Είστε εγγυητής σε δάνειο; Μάθετε πότε κινδυνεύετε και πώς να προστατευθείτε

Εκτεθειμένοι είναι πολλοί εγγυητές που έχουν υπογράψει για να λάβουν κάποιο δάνειο γνωστά τους πρόσωπα, κινδυνεύοντας να χάσουν μέχρι και το σπίτι τους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γνωστός δικηγόρος για τα κόκκινα δάνεια, Γ. Νικολακόπουλος στην εκπομπή του Δημήτρη Μάρκου στον Realfm 97,8 πολλές φορές οι εγγυητές δεν είναι ενημερωμένοι πλήρως ή και καθόλου για τη συμπεριφορά του πρωτοφειλέτη και συχνά όταν ενημερώνονται, έχει ήδη διογκωθεί πολύ η οφειλή.

Όπως τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος, «οι εγγυητές δεν πρέπει να βασίζονται μόνο σε όσα λέει ο πρωτοφειλέτης, αλλά να απευθύνονται και οι ίδιοι στις τράπεζες ζητώντας έγγραφη ενημέρωση για την εξυπηρέτηση του δανείου».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο εγγυητής κινδυνεύει να του ζητηθεί απαιτητό όλο το ποσό του δανείου ή ακόμη και να χάσει το σπίτι του και στην περίπτωση που ο πρώτος οφειλέτης έχει ρυθμίσει το δάνειό του, δίνοντας ένα ποσό έναντι, αν δεν πάει και ο ίδιος να κάνει ρύθμιση.

Αν για παράδειγμα ο κύριος οφειλέτης του δανείου είναι άνεργος ή έχει χαμηλά εισοδήματα, δεν απαλλάσσεται ο εγγυητής που μπορεί να έχει υψηλότερα εισοδήματα. Θα πρέπει και ο εγγυητής να προσέλθει στην τράπεζα και να ρυθμίσει επί της ουσίας το δάνειο που δεν έχει ρυθμίσει ο πρώτος οφειλέτης ή ακόμη και αν το έχει ρυθμίσει.

Ακούστε εδώ το ηχητικό:

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ