Πλειστηριασμοί πέντε αστέρων: Η τρόικα έβαλε στο στόχαστρο τουριστικά «φιλέτα»

Της Σίσσυς Σταυροπιερράκου

Την επίσπευση των πλειστηριασμών της ακίνητης περιουσίας σε τουριστικές περιοχές με αιχμή τις ξενοδοχειακές μονάδες μεσαίου μεγέθους, με «κόκκινα» δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ, αλλά και πολυτελείς βίλες, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν εξυπηρετούν τα υψηλά δάνειά τους, ζήτησαν οι εκπρόσωποι της τρόικας από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τα στελέχη των τραπεζών στα ραντεβού που είχαν τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, οι δανειστές όχι μόνο πίεσαν ώστε οι εν λόγω ξενοδοχειακές μονάδες να εισαχθούν από τις αρχές του Ιανουαρίου στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, αλλά υπέδειξαν και τις περιοχές (Κρήτη, Ρόδος, Κέρκυρα και Χαλκιδική).

Σύμφωνα με την ανάλυση των σχετικών στοιχείων, πρόκειται για μεσαίες ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια που φαίνεται να είναι πιο ευάλωτα και να εμφανίζουν τη μεγαλύτερη καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των δανείων τους.

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας, ακόμα κι όσες από αυτές τις μονάδες κατάφεραν να καταγράψουν αύξηση τζίρου το 2016, αυτή δεν ήταν ικανή να υπερκαλύψει τις φορολογικές επιβαρύνσεις που τους έχουν επιβληθεί ούτε, κυρίως, να βελτιώσει την κάλυψη των δανειακών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες.

Πατήστε εδώ και διαβάστε αναλυτικά το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ