Κομισιόν προς Αθήνα για Eldorado: Εφαρμόστε το μνημόνιο

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

H Koμισιόν δεν σχολιάζει συγκεκριμένες επιχειρηματικές αποφάσεις, απαντά ο αναπληρωτής επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Αλεξάντερ Βιντερστάιν, όμως συμπληρώνει πως σε γενικές γραμμές η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει τα συμφωνημένα μέτρα που περιγράφονται στο Μνημόνιο Κατανόησης Οικονομικών και Δημοσιονομικών πολιτικών σε σχέση με την ενίσχυση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ο εκπρόσωπος είχε μόλις κληθεί να τοποθετηθεί σχετικά με την ανακοίνωση της αποχώρησης της Eldorado Gold από την Ελλάδα.

Ο Αλεξάντερ Βιντερστάιν σημείωσε απαντώντας, ότι υπάρχουν προβλέψεις του ελληνικού προγράμματος για να καταστήσουν τη χώρα φιλική σε επενδύσεις έχουν ως στόχο τη δημιουργία ανάπτυξης και θέσεων εργασίας.

Ο Βιντερστάιν σημείωσε ότι “υπάρχει πρόγραμμα και περιέχει μέτρα που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να ανακάμψει”.

Εξήγησε δε ότι “η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς είναι κρίσιμη για την ανάκαμψη της χώρας”, παραπέμποντας στα μέτρα του Μνημονίου.

Η κοινοπραξία εξόρυξης χρυσού Eldorado Gold ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποχωρήσει από την Ελλάδα στις 21 Σεπτεμβρίου, ακυρώνοντας μια επένδυση αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ ανά έτος, μετά την άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει 18 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δικαίωναν την εταιρεία για την πραγματοποίηση της επένδυσης.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ