Σοβαρή εμπλοκή στην έκδοση 75.000 επικουρικών συντάξεων

Της Σίσσυς Σταυροπιερράκου

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες η ΕΛΣΤΑΤ «αδειάζει» την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, επιρρίπτοντας της εμμέσως την ευθύνη για την καθυστέρηση έκδοσης της εγκυκλίου για τον τρόπο υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων, που έχει ως συνέπεια να μην μπορεί να εκδοθεί καμία σύνταξη από το 2015 και μετά.

Το αποτέλεσμα είναι να συσσωρεύονται αυτή τη στιγμή συνολικά 118.000 αιτήσεις επικουρικής σύνταξης-εκ των οποίων οι 75.000 αιτήσεις τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Αυτό σημαίνει πως καμία αίτηση από τον Γενάρη του 2015 και μετά δεν έχει ακόμη ικανοποιηθεί, και δεν μπορεί να συμβεί επί του παρόντος κάτι τέτοιο.

Όπως προκύπτει, παρά το γεγονός ότι η ΕΛΣΤΑΤ είχε ενημερώσει εγγράφως από το 2014 την Εθνική Αναλογιστική Αρχή ότι δεν είναι διαθέσιμες οι απαραίτητες μεταβλητές που ζητούνται για τη διαμόρφωση του τύπου υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος όχι μόνο αγνόησε αυτές τις επισημάνσεις αλλά προχώρησε πριν από ένα έτος ,τον Ιούνιο του 2016 στην έκδοση υπουργική απόφασης που περιλαμβάνει εκ νέου αυτές τις μεταβλητές.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ