Η Ευρωζώνη θα πληρώσει το κόστος της αναβολής αν δεν υπάρξει καθαρή λύση για το χρέος

Υποχωρούμε κι άλλο για να βρεθεί λύση για το χρέος ή η Ευρωζώνη θα πληρώσει ξανά κόστος μιας νέας αναβολής είπε χθες ο υπουργός Οικονομικών στους ξένους ανταποκριτές δίνοντας έτσι και το στίγμα που θα κινηθεί το οικονομικό επιτελείο μέχρι και το Eurogroup του Ιουνίου.

Ήδη από το συνεδρίαση της 22ας Μαΐου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έδειξε ότι μπορούσε να δεχθεί κάποιο από τα σενάρια του ESM φτάνει να συμφωνούνταν από τώρα για να εφαρμοστούν από το 2018 και μετά.

Αυτή θα ήταν η «καλή λύση» που αναζητούσε η ελληνική πλευρά, αφού θα εξασφάλιζε, εκτός από τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, και την πιστοποίηση βιωσιμότητας του χρέους και της ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Αντίθετα η λύση της αναβολής για μετά τις γερμανικές εκλογές θα αύξανε τον κίνδυνο της αποτυχίας της Ελλάδας και στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.

Μάλιστα, για πρώτη φορά το βάρος αυτό δεν θα έχει η Ελλάδα αφού έχει κάνει όλα όσα δεσμεύτηκε ψηφίζοντας εκ των προτέρων ακόμη και τα μέτρα που επέβαλε το ΔΝΤ.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ