Ήλθον, είδον και… απήλθον χωρίς συμφωνία η τρόικα

Χωρίς τεχνική συμφωνία με κάποιες συγκλίσεις σε επιμέρους θέματα και άγνωστο χρόνο επιστροφής φεύγουν και πάλι σήμερα από την Αθήνα οι επικεφαλής των ομάδων των θεσμών με άγνωστο χρόνο επιστροφής κλείνοντας οριστικά κάθε ενδεχόμενο για συμφωνία μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου.

Μια ένδειξη για την συνέχεια της διαπραγμάτευσης θα δώσει η σημερινή συνάντηση για τα δημοσιονομικά που θα ανοίξει το θέμα του «λογαριασμού» των νέων μέτρων.

Δηλαδή ποιο θα είναι το δημοσιονομικό κενό το οποίο σύμφωνα με το ΔΝΤ θα πρέπει να καλύψει η Ελλάδα με νέα μέτρα. Σε δεύτερη φάση θα πρέπει να αποφασιστεί την « συμμετοχή» του κάθε μέτρου στην κάλυψη του κενού.

Με άλλα λόγια θα συζητηθεί το πόσο θα πρέπει να μειωθεί το αφορολόγητο και πόσο οι συντάξεις για να κλείσει το «κενό» το οποίο θα συμφωνηθεί.

Ένα δεύτερο θέμα που θα συμφωνηθεί θα είναι το δημοσιονομικό κενό των 700 εκ ευρώ που βλέπουν οι θεσμοί για το 2018 αν και αξιωματούχοι του υπουργείου οικονομικών ότι ειδικά για τον επόμενο χρόνο μάλλον γλυτώνουμε τα νέα μέτρα. Διαψεύδουν επίσης με συνέπεια και την φήμη όιυ οι δανειστές έχουν ζητήσει περικοπή συντάξεων από το 2018.

Μετά ένα διήμερο τεχνικών συζητήσεων κατά την χθεσινή ημέρα ο υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος η υπουργός εργασίας κ Εφη Αχτσιόγλου συζήτησαν…Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ