Κορκίδης: Ξανακερδίζεται η χαμένη εμπιστοσύνη των επενδυτών

Κορκίδης: Ξανακερδίζεται η χαμένη εμπιστοσύνη των επενδυτών

 

«…Η έξοδος της χώρας μας στις διεθνείς αγορές, για πρώτη φορά σήμερα, έπειτα από τέσσερα χρόνια, οπωσδήποτε συνιστά μία σημαντική εξέλιξη στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, αφού ξανακερδίζεται η χαμένη εμπιστοσύνη των επενδυτών», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, σχολιάζοντας την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Παράλληλα, ο κ. Κορκίδης υποστήριξε ότι δεν πρόκειται μόνο για μία συμβολική κίνηση που σηματοδοτεί την απαρχή της επιστροφής στην ομαλότητα. «Δημιουργούνται ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για την αύξηση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των εξαγωγικών, την προσέλκυση των ιδιωτικών κεφαλαίων, ενώ ενισχύεται και η εμπιστοσύνη προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, «η υφιστάμενη στενάζουσα εικόνα της αγοράς και το εκρηκτικό πρόβλημα της ανεργίας, σε καμία περίπτωση, δεν επιτρέπουν πανηγυρισμούς, αλλά μας περιορίζουν στη δημιουργία ενός κλίματος προσδοκιών για το μέλλον. Ο επιχειρηματικός κόσμος εκφράζει τη συγκρατημένη αισιοδοξία του, αναγνωρίζοντας τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν από την έξοδο, αλλά, τηρώντας ταυτόχρονα και στάση αναμονής για τη συγκρότηση ενός βιώσιμου σχεδίου ανάπτυξης…».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ