«Διευρυμένο ΦΑΠ» ζητούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

 «Διευρυμένο ΦΑΠ» ζητούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

 

Κίτρινη κάρτα στον ενιαίο φόρο ακινήτων βγάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, επαναφέροντας την πρόταση για την καθιέρωση ενός νέου «διευρυμένου ΦΑΠ» με αφορολόγητο όριο και ειδικές εξαιρέσεις για τους οικονομικά αδύναμους.

Αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που συναντάται αυτήν την ώρα με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα θα υποβάλει, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα νέο σχέδιο για την αντικατάσταση του ΦΑΠ και του ΕΕΤΑ από έναν νέο φόρο, ο οποίος θα αγγίζει το σύνολο της ακίνητης περιουσίας όλων των φορολογουμένων με πολλά κλιμάκια και αφορολόγητο όριο.

Όπως έλεγαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ πριν από το ραντεβού με τον κ. Στουρνάρα, αν οι προτάσεις αυτές δεν γίνουν αποδεκτές, τότε το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί σε ανώτερο επίπεδο, μεταξύ των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης.

Στη συνάντηση αναμένεται να τεθεί και το θέμα του επιδόματος θέρμανσης, όπου οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσουν να ενημερωθούν εάν μπορούν να γίνουν αλλαγές στις ζώνες όπου δίνεται το επίδομα ώστε ορισμένες περιοχές στις οποίες κάνει περισσότερο κρύο να ενταχθούν σε ζώνες με υψηλότερο επίδομα.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ