Μίχαλος: Στο ΕΣΠΑ τα Επιμελητήρια

Μίχαλος: Στο ΕΣΠΑ τα Επιμελητήρια

Συμμετοχή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και των 59 Επιμελητηρίων όλης της χώρας στη διαδικασία διοχέτευσης πόρων του ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στις ελληνικές επιχειρήσεις ζητάει ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, με επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου με τη γερμανική κυβέρνηση για τη συμμετοχή της στη δημιουργία Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, εξέλιξη την οποία η ΚΕΕ κρίνει θετικά, ο κ. Μίχαλος προτείνει την άμεση αξιοποίηση 2 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, προκειμένου να στραφούν στην πραγματική οικονομία.

«Λαμβάνοντας υπόψη επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει πιστοληπτική ικανότητα «ΑΑΑ», θα μπορούσε η ελληνική κυβέρνηση να διαπραγματευθεί την επιπλέον προσφορά κεφαλαίων με τη διαδικασία της μόχλευσης, αλλά και με άλλους τρόπους, ώστε τα συνολικά κονδύλια να ανέλθουν στα 6 δισ. ευρώ», αναφέρει.

Η πρόταση προβλέπει τη διαχείριση του κονδυλίου να έχει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, η οποία, με ευθύνη της, θα συστήσει 59 επιτροπές στα 59 κατά τόπους Επιμελητήρια.

Στις επιτροπές αυτές θα συμμετέχουν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων, τεχνοκράτες και εκπρόσωποι τραπεζών, προκειμένου να διασφαλισθεί η τήρηση των τραπεζικών κριτηρίων δανειοδότησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ