Zώδια-Η ηλιακή έκλειψη

Zώδια-Η ηλιακή έκλειψη

 

…από τη Μαρί-Ντενίζ Διαμαντή

Σύμβουλο αστρολογικής / αριθμολογικής ανάλυσης

 

Η νέα σελήνη και ολική ηλιακή έκλειψη του Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιείται στις 14/11/2012 και ώρα Ελλάδος 00.09 στις 21,57 του Σκορπιού και έχει διάρκεια 4’ της ώρας.

Κατά τη θεωρία, μια ηλιακή έκλειψη δίνει «επιρροές» διάρκειας τόσων ετών σε αριθμό, όσα είναι και τα λεπτά της διάρκειάς της (στη συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσαμε να συζητούμε για εξελίξεις που εκκολάπτονται μέσα στα επόμενα 4 έτη). Σύμφωνα με μια πιο «συντηρητική» άποψη, η επίδραση της έκλειψης ισχύει έως την πραγματοποίηση της επόμενης, άρα μπορούμε να μιλούμε για γεγονότα που εκτυλίσσονται μέχρι το Μάιο 2013 (καθώς στις 10/5/2013 λαμβάνει χώρα η επόμενη ηλιακή έκλειψη).

Ας δούμε, βεβαίως, πιο «στενά» το πλανητικό αυτό γεγονός:

Α) έκλειψη στο ζώδιο του Σκορπιού, σ’ ένα ζώδιο δηλαδή που συνδέεται με το κεφάλαιο, τα χρηματοοικονομικά, το παρασκήνιο, την αποδόμηση, το «τέλος» και την αναγέννηση, το «απόλυτο», την εξουσία και τον έλεγχο, το ψυχοσεξουαλικό πάθος.

Β) έκλειψη στην 22η μοίρα του Σκορπιού, σε μια μοίρα ζωδιακού που συνδέεται με «ένταξη και κρίση», με «πολεμική και επιθετικότητα»,  αλλά και με έντονες δυσκολίες ή γεγονότα δύστροπης / καταστροφικής φύσεως (απλανής Unuk & σεληνιακός κόμβος αρειανής φύσεως).

Γ) η συγκεκριμένη μοίρα του Σκορπιού «αγκαλιάζει» στη φύση της ποιότητες του Καρκίνου και της Αφροδίτης (δεκανός/δωδεκατημόριο/πρόσωπα).

Συνεπώς, εφόσον βασιζόμαστε στους αστρολογικούς συμβολισμούς, οι «αλλαγές», οι επαναπροσδιορισμοί, αλλά και οι εξελίξεις των μηνών ή των ετών που ακολουθούν, σχετίζονται με ένταση/ αποδόμηση σ’ επίπεδο λαών / αλλαγές, δυσκολίες, αποδόμηση σ’ επίπεδο οικονομίας και κεφαλαίου / κρίση σ’ επίπεδο εξουσίας και ελέγχου / κρίση σ΄επίπεδο ψυχοσυναισθηματικής ισορροπίας  / ξέσπασμα πάθους, εμμονών, απωθημένων / «πτώση» ή «τέλος εποχής» ανθρώπων της τέχνης ή ανθρώπων κύρους που ήσαν δημοφιλείς και χάνουν τη δημοτικότητά τους στη «λαϊκή μάζα» / πολεμική και επιθέσεις, εντάσεις & αποδόμηση σε λαούς και πατρίδες με οικονομικό υπόβαθρο, παρασκήνιο και οικονομικές / εδαφικές-επεκτατικές προεκτάσεις.

Βλέποντας την έκλειψη αυτή μέσ’ από το σύστημα του Ebertin, παρατηρούμε πως στην εξίσωσή μας υπάρχει η «συμμετοχή» των αξόνων Ουρανού/Πλούτωνα και Άρη /Ποσειδώνα. Έτσι θα δίναμε την περιγραφή «του τρόπου» με τον οποίον θα μπορούσαν να λάβουν χώρα οι εντάσεις είτε η αποδόμηση στα επίπεδα που προαναφέραμε. Ο τρόπος λοιπόν συνδέεται με:

–       Χρήση βίας για μετασχηματισμό και αλλαγή

–       Συναισθηματική ένταση, νευρικό ξέσπασμα

–       Φιλοδοξία και αυθάδεια

–       Επαναστατική ορμή με ροπή προς «ατυχήματα», εκρηκτική κατάσταση, φανατισμό

–       Απολυτότητα μπροστά στη διάθεση καινοτομίας και αναμόρφωσης

–       Οξυθυμία, δυσαρέσκεια, απροθυμία, αίσθηση εξασθένησης, ανικανότητας, ευαισθησίας & εσωστρέφειας

Προσπαθώντας πάντα να δώσουμε μια θετική προοπτική σε οτιδήποτε συμβολίζουν οι κινήσεις των πλανητών δεν θα παραλείψουμε να προτείνουμε και την άλλη έκφανση των συμβόλων, ήτοι τη δυναμική μιας «μοιραίας, απροσδόκητης & ανατρεπτικής δύναμης, η οποία μεταλλάσσει με ριζοσπαστικό τρόπο το καθεστώς αξιοποιώντας τις ποιότητες της εγκράτειας, της λιτότητας και μιας άλλης ασκητικής και μπολιάζοντας την πρακτική της με το «χρυσάφι» του φιλοσοφικού πνεύματος, της διανόησης και της τέχνης, για να υποβοηθήσει δημιουργικά τον έλεγχο ή και τη μετουσίωση δυνατών ορμών, πόθων και παθών που – άλλως- θα μπορούσαν να φέρουν καταστροφές».

Σημειώνουμε και υπενθυμίζουμε σαφώς ότι μια έκλειψη δεν δίνει «την τελική της απάντηση άμεσα», αλλά αντικατοπτρίζει μια σειρά γεγονότων που αντιστοιχούν στη δυναμική που παραπάνω περιεγράφη. Επίσης, όλα όσα αναφέρθηκαν δεν αφορούν αποκλειστικά την πορεία της ελληνικής επικράτειας, αλλά συνδέονται με εξελίξεις που θα δούμε να διαδραματίζονται ανά την υφήλιο, καθώς «ο κόσμος μας αλλάζει».

Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσει η φρόνηση με σκοπό τη δημιουργία ενός πιο ανθρώπινου κόσμου…

 

Επικοινωνία: [email protected]

τηλ. για προσωπικές συνεδρίες  / αναλύσεις: +30  213 03 77165

(τηλ. γραμμή με αστική χρέωση)

(δυνατότητα συνεργασίας με όλη την Ελλάδα & το Εξωτερικό

http://antares-mdd.blogspot.gr/p/blog-page_16.html )

 

FACEBOOK: Astra Guide

TWITTER: AstraGuide

Θέλετε να παρακολουθήσετε την εκπομπή για τις εκλείψεις του Νοεμβρίου 2012? Συνδεθείτε με ένα κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.youtube.com/watch?v=xqH9pKAg0AY&list=UUh33OaGQxSnpHPsLhUc07Sw&index=1&feature=plcp

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ