• Έμεινε έγκυος στα 5 της!

  6:42 μμ, Παρασκευή 31 Αυγ 2012 6:42 μμ, Παρασκευή 31 Αυγ 2012

  Σήμερα είναι 78 χρονών και ζει σε ένα χωριό στο Περού, ψηλά στις Άνδεις. Αποφεύγει να μιλήσει στους δημοσιογράφους και να δώσει έστω και μια μικρή συνέντευξη. Η Lina Medina, έχει καταγραφεί στην παγκόσμια ιατρική ιστορία, σαν η μικρότερη μητέρα που υπήρξε ποτέ. Γέννησε το πρώτο της παιδί όταν εκείνη ήταν 5 χρονών.

  Στα 3 της, έβλεπε το στήθος της να αναπτύσσεται σαν να ήταν έφηβη και ένα χρόνο αργότερα είχε ήδη το στήθος μιας φυσιολογικής γυναίκας. Την ίδια χρονιά της ήρθε και περίοδος. Οι γονείς, οι συγγενείς, και ο περίγυρος του χωριού, δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν.

  Δεν πρέπει να είχε κλείσει καλά καλά τα 5 της χρόνια, όταν η κοιλιά της άρχιζε να φουσκώνει. Οι “σαμάνοι” του χωριού την εξέτασαν, κανένα γιατροσόφι τους όμως δεν κατάφερε να μειώσει τον όγκο της κοιλιάς της. “Έχει έναν όγκο στην κοιλιά, σατανικό, που δεν μπορούμε να κάνουμε καλά”, είπαν στον πατέρα της. “Πάρ'την και πήγαινε την στο νοσοκομείο της πόλης. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο”.

  Ο πατέρας της με δισταγμό, ξεκίνησε ένα πρωί με τα πόδια και αφού διέσχισε τα περάσματα των Άνδεων, την πήγε στο νοσοκομείο της κοντινότερης πόλης, στο Πίσκο. Βρισκόμαστε ήδη στο 1939. Ο γιατρός Geraldo Lozada, εξέτασε την μικρή και τα έχασε. Ήταν έγκυος, και μάλιστα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Έμπαινε κιόλας στον 8ο μήνα της. Τελικά, η μικρή γέννησε ένα αγοράκι, και μάλιστα με καισαρική, αλλά ο Lozada, ενημέρωσε την αστυνομία για το περιστατικό. Ο πατέρας συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κακοποίηση και βιασμό της ίδιας του της κόρης.

  Το αγοράκι ονομάστηκε Geraldo και νονός του ήταν ο γιατρός που ξεγέννησε τη μάνα του. Ο παππούς του Geraldo όμως, αθωώθηκε τελικά στο δικαστήριο, λόγω μη επαρκών στοιχείων.

  Η Lina παντρεύτηκε, όταν πάτησε τα 20. Ποτέ όμως μέχρι σήμερα, δεν αποκάλυψε τον πατέρα του παιδιού της. Ο Geraldo, πέθανε όταν ήταν 40 χρονών (και η μητέρα του 45) από μια ασθένεια του μυελού των οστών. Η Lina σήμερα ζει με τον δεύτερο της σύζυγο στο χωριό της στις Άνδεις.

  Μετά τη γέννα της, έγινε αντικείμενο επιστημονικής μελέτης από διάφορα πανεπιστήμια. Ο δρ Edmundo Escobel της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Λίμα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι από μια ορμονική διαταραχή, η Lina, άρχισε να γίνεται γυναίκα από όταν ήταν μόλις 8 μηνών.

  ΠΗΓΗ: iatropedia.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα