Σοκ: Βραβευμένη 17χρονη βιολίστρια βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιό της – ΦΩΤΟ

Μία ταλαντούχα βιολίστρια, μόλις 17 ετών, βρέθηκε απαγχονισμένη στην έπαυλη του πατέρα της μόλις οκτώ ημέρες μετά τη συναυλία της στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου.

Η Κάτια Τσουκάνοβα, κόρη του Ρώσου τραπεζίτη Ίγκαρ Τσουκάνοφ, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι αξίας 9 εκατ. λιρών στο δυτικό Λονδίνο, στις 18 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την έρευνα που ολοκληρώθηκε αυτές τις ημέρες, η Κάτια που ήταν μαθήτρια σε ιδιωτικό οικοτροφείο στο Μπακιγχαμσάιρ όπου οι σπουδές της κόστιζαν 12.600 λίρες το έτος, είχε εκμυστηρευθεί σε ψυχολόγο ότι είχε πολύ άγχος με τις εισαγωγικές εξετάσεις της ενώ όταν πέθανε ήταν στην ανάπαυλα ενός έτους μετά την αποφοίτησή της από το λύκειο οπότε και θα αποφάσιζε τι θα σπούδαζε και σε ποιο πανεπιστήμιο θα φοιτούσε.

Αρχικά, ο πατέρας πίστευε ότι ο θάνατός της οφειλόταν σε κοκτέιλ ναρκωτικών, αλλά σύμφωνα με την έρευνα, το κορίτσι είχε αλκοόλ αλλά όχι ναρκωτικά στο αίμα της. Πέθανε από συντριπτικό κάταγμα στον αυχένα, αφού απαγχονίστηκε. Ωστόσο, ο ιατροδικαστής απέδωσε τον θάνατό της σε ατύχημα και όχι σε αυτοκτονία.

H Κάτια εκπαιδευόταν στο Βασιλικό Κολέγιο της Μουσικής και της είχε απονεμηθεί ο τίτλος της καλύτερης μουσικού της χρονιάς τον περασμένο χρόνο σε φεστιβάλ στην Ιταλία.

Είχε δώσει ρεσιτάλ με Τσαϊκόφσκι στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου οκτώ μήνες πριν από τον θάνατό της. Η ψυχοθεραπεύτριά της είπε: “Όταν ήταν πεσμένη επηρεαζόταν και γέμιζε με αρνητικά συναισθήματα αλλά και ανασφάλειες. Έλεγε ότι μερικές φορές δεν ήθελε να ζει άλλο αλλά δεν ήθελε να αυτοκτονήσει. Κάποιες φορές ένιωθε απελπισία και ότι ήταν αβοήθητη. Είχε κακή διάθεση ιδιαίτερα στη διάρκεια των εξετάσεών της”.

Ωστόσο, λίγο καιρό μετά έμοιαζε πιο χαρούμενη και ήλπιζε να σπουδάσει στα αμερικανικά πανεπιστήμια του Χάρβαρντ ή του Γιέηλ.

Η κοπέλα ήταν έξω με φίλους το προηγούμενο βράδυ και επέστρεψε σπίτι το ξημέρωμα. Μετά ξαναβγήκε και λίγο αργότερα επέστρεψε και ήταν στο διαδίκτυο σύμφωνα με τα αρχεία του κινητού της. Είχε κάποια ψυχολογικά προβλήματα. Δεν άφησε μήνυμα αυτοκτονίας και δεν είχε κάνει ποτέ απόπειρα.

“Τη στιγμή του θανάτου της ήταν μεθυσμένη και με έκανε να σκεφτώ αν είχε συνείδηση να κάνει κακό στον εαυτό της ή ήταν μία αυθόρμητη πράξη. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ήταν ατύχημα. Σκοπίμως προχώρησε σε μία πράξη που είχε απροσδόκητες συνέπειες” σημείωσε μεταξύ άλλων ο ιατροδικαστής.

σχολίασε κι εσύ