Αθώοι οι κατηγορούμενοι για βιασμό γιατί το θύμα ήταν σαν… “Βίκινγκ” – ΦΩΤΟ

Αθώοι κρίθηκαν δύο κατηγορούμενοι για βιασμό καθώς το θύμα θεωρήθηκε ότι ήταν πολύ… άσχημο.

Σάλο προκάλεσε στην Ιταλία η ανακοίνωση του σκεπτικού της αθώωσης των δύο κατηγορουμένων, σύμφωνα με το οποίο η γυναίκα που έπεσε θύμα του βιασμού ήταν πολύ ανδροπρεπής και διόλου ελκυστική.

Οι δύο 22χρονοι από το Περού αθωώθηκαν αρχικά το 2017 αλλά ο λόγος της αθώωσης έγινε γνωστός μόλις την περασμένη εβδομάδα αφότου δόθηκε εντολή για επανεκδίκαση.

Οι δικαστές έκριναν ότι οι κατηγορούμενοι θεωρούσαν το θύμα εντελώς απωθητικό και μάλιστα ο ένας από τους δύο είχε αποθηκευμένο τον τηλεφωνικό της αριθμό υπό το παρατσούκλι “Βίκινγκ”, λόγω της ανδροπρεπούς σωματικής της διάπλασης.

Περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο στην Ανκόνα για να διαμαρτυρηθούν για το προσβλητικό σκεπτικό της απόφασης κατηγορώντας τους δικαστές για μισογυνισμό και κυνήγι μαγισσών.

Το περιστατικό συνέβη το 2015, ενώ το δικαστήριο απέσυρε τις κατηγορίες λέγοντας ότι οι καταγγελίες της γυναίκας δεν είναι πιστευτές. Όπως κατήγγειλε αυτή, ο ένας από τους άνδρες τη βίασε ενώ ο άλλος κράταγε τσίλιες, αφού είχαν ρίξει ναρκωτικά στο ποτό της.

Οι γιατροί που την είχαν εξετάσει τόνισαν ότι τα τραύματά της ήταν συνέπεια βιασμού και είχαν βρει ίχνη στο αίμα της από το χάπι βιασμού, με το οποίο ναρκώνουν συνήθως οι δράστες τα θύματά τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις αναφορές οι δικαστές έκριναν ότι δεν ήταν απίθανο το φερόμενο θύμα να είχε οργανώσει το σκηνικό αυτό. Όπως είπαν. ο κατηγορούμενος για τον βιασμό δεν έβρισκε καν ελκυστική τη γυναίκα αφού την είχε αποθηκεύσει στο κινητό του ως Βίκινγκ. Η φωτογραφία που υπάρχει στον φάκελο επιβεβαιώνει αυτό το σκεπτικό. Η υπόθεση θα επανεκδικαστεί από δικαστήριο της Περούτζια.

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ