Νέα λειτουργία στον Facebook Messenger

Το Facebook στην προσπάθεια του να περιορίσει τον καταιγισμό των μηνυμάτων που στέλνουν οι χρήστες μεταξύ τους ρωτώντας για το πού βρίσκεται ο καθένας δημιούργησε μια νέα εφαρμογή που γνωστοποιεί την τοποθεσία.

Η νέα αυτή εφαρμογή περιλαμβάνει χάρτη με την ακριβή τοποθεσία του χρήστη, ή το σημείο συνάντησης που ο χρήστης έχει δώσει με τους φίλους του, το facebook εξηγεί.

Η εμφάνιση της τοποθεσίας (Location sharing) δεν αποτελεί κάτι καινούργιο για το Facebook Messenger. Η νέα αυτή εφαρμογή είναι πιο φιλική στο χρήστη και μπορεί να απενεργοποιηθεί εάν ο ίδιος το επιθυμεί.

Ο χρήστης επιλέγει την τοποθεσία από το εικονίδιο καρφίτσα στο κάτω μέρος της οθόνης και έτσι στέλνεται ο χάρτης με το σημείο όπου βρίσκεται ή ο χάρτης με εκείνο που θέλει να πάει.

Το Facebook Messenger είναι μία χρήσιμη εφαρμογή μετάδοσης συντεταγμένων των χρηστών.

Το Google Hangouts επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται τις συντεταγμένες τους (τοποθεσία όπου βρίσκονται) περιλαμβάνοντας επίσης μία επιλογή που ενεργοποιείται κάθε φορά που γίνεται η ερώτηση «Πού βρίσκεσαι;» (Where are you?) και πατώντας το κουμπί (button) στέλνεται ο χάρτης.

Το iMessages περιλαμβάνει δύο χρήσιμες εφαρμογές εύρεσης τοποθεσίας μέσα στο μενού επιλογών του: το Στείλε την τρέχουσα θέση μου (Send My Current Location) και το  Γνωστοποίησε τη θέση μου (Share My Location).

Η δεύτερη επιλογή γνωστοποιεί στο φίλο ή την ομάδα των φίλων σας την τοποθεσία όπου βρίσκεστε για μία ώρα, μέχρι το τέλος της ημέρας. Χρήσιμο για μεγάλες ομάδες ανθρώπων που βρίσκονται για παράδειγμα σε ένα θεματικό πάρκο ή στο γήπεδο.

Κατά κάποιο τρόπο η νέα εφαρμογή του Facebook μοιάζει με τις παραπάνω, με τη διαφορά ότι προσθέτει τη δυνατότητα στο χρήστη να στείλει μήνυμα για σημείο συνάντησης με τους φίλους του.

Η αναβάθμιση αυτή του Facebook Messenger μπορεί να χρησιμοποιηθεί από συσκευές που λειτουργούν με iOS αλλά και με Android.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ