Μυστικά για να πετύχεις στα προσωπικά και επαγγελματικά σου το 2015

Μήπως παραμονή πρωτοχρονιάς ορκιστήκατε ότι ο νέος χρόνος θα σας βρει αλλαγμένους; Μήπως πήρατε μεγάλες αποφάσεις του τύπου να αδυνατίσετε, να κόψετε το τσιγάρο, να διορθώσετε τα οικονομικά σας; Αν ναι, δεν είστε οι μόνοι. Εκατομμύρια ανθρώπων στον πλανήτη μας κάνουν κάτι ανάλογο στην αρχή της νέας χρονιάς.

Γράφει , η Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγος (greekpsychologypages.blogspot.gr).

Γιατί όμως ειδικά αυτήν τη χρονική στιγμή και όχι το Μάρτιο ή το Νοέμβριο, για παράδειγμα; Η πρώτη μέρα του έτους είναι μια σημαδιακή ημερομηνία, όχι μόνο από χρονική αλλά και από ψυχολογική άποψη. Όπως κάθε αρχή, ενέχει την προσδοκία του καινούριου, την ελπίδα του καλύτερου και την υπόσχεση του νέου και διαφορετικού.

Από ψυχολογική πλευρά, το τέλος του χρόνου είναι κατάλληλη στιγμή για να κλείσουμε παλιούς ‘λογαριασμούς’ και να πάρουμε κάποιες μεγάλες αποφάσεις, οι οποίες διαφέρουν από την έννοια της ελπίδας που εμπεριέχει το στοιχείο παθητικότητας. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται την πρωτοχρονιά αφορούν στον εαυτό μας και στόχο έχουν να επιφέρουν υγιείς αλλαγές σε διάφορους τομείς της ζωής μας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ