Οι 6 βασικοί λόγοι που μια γυναίκα φοβάται να χωρίσει

Οι 6 βασικοί λόγοι που μια γυναίκα φοβάται να χωρίσει

Η πολυπλοκότητα των ανθρωπινων σχέσεων καθρεφτίζει και καθρεφτίζεται στην πολυπλοκότητα του νου μας και της ψυχοσύνθεσής μας. Σύγχρονες νευροεπιστημονικές μελέτες δείχνουν αυτή τη σχέση και σύνδεση.

Από τον ψυχολόγο- ομαδικό θεραπευτή Δημήτρη Κατσαρό. 

Η έμφυτη μας τάση για κοινωνικοποίηση και σύνδεση , ενισχυμένη πολλές φορές από τον φόβο της μοναξιάς(αρχή της ηδονής) , δημιούργει ακόμα πιο περίπλοκους συνδέσμους ανάμεσά μας ως κοινωνικά όντα με αποτέλεσμα αυτό το ήδη μπλεγμένο σκηνικό είτε να μπερδεύεται ακόμα περισσότερο είτε να απλοποιείται.

Με άλλα λόγια, οι σχέσεις είναι ο νοητός, εξωλεκτικός διάλογος που εξελίσσεται ανάμεσα σε ανθρώπους και όπως συμβαίνει σε έναν κανονικό διάλογο, η συνεννόηση είναι δυνατόν να επέρθει με την παρατήρηση και την αυτοπαρατήρηση των συνομιλητών και πολλές φόρες με την επιλογή του συμβιβασμού (αρχή της πραγματικότητας).

Μέσα στα πλαίσια αυτής της πολυπλοκότητας, θα εξετάσουμε τον προβληματισμό των γυναικών απέναντι στο χωρισμό, που πολλές φορές θεωρείται ως διαχείρηση της απουσίας.

Το να μιλήσουμε για “μοτίβα συμπεριφοράς” έχει νόημα αφής στιγμής θέλουμε να εμφυσήσουμε την αίσθηση ότι “κάποιος δεν είναι μόνος”. Σε διαφορετική περίπτωση, απλά στοχοποιούμε και προκαλούμε στην καλύτερη περίπτωση αντιδράσεις και στη χειρότερη εσωστρέφεια.

Επομένως οι αντιδράσεις και η συμπεριφορά του εκάστοτε ανθρώπου απέναντι στον χωρισμό, μπορούμε να πούμε πως ποικίλουν.

1. Κάποιες γυναίκες δυσκολεύονται να απομακρυνθούν από το σύντροφο τους ενώ δεν νιώθουν ευτυχία ή/και πληρότητα. Η συμπεριφορά αυτή είναι μια απόδειξη της πολυπλοκότητας των συναισθημάτων καθώς πόλλες φορές τα “θέλω”μας συγκρούονται μεταξύ τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ