ΒΙΝΤΕΟ-Σκύλοι “Mπετόβεν” παίζουν πιάνο

ΒΙΝΤΕΟ-Σκύλοι “Mπετόβεν” παίζουν πιάνο

Ξέρετε ότι στους σκύλους αρέσει περισσότερο η κλασική μουσική από τη χέβι μέταλ; Αυτό έχει αποδειχθεί σε έρευνα του Πανεπιστημίου του Κολοράντο. Αυτό που πιθανόν δεν ξέρετε είναι ότι απολαμβάνουν εξίσου και να παίζουν πιάνο καθώς και να τραγουδούν.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν τα σκυλιά άκουγαν Μότσαρτ ή Μπετόβεν συμμετείχαν γαυγίζοντας ενώ όταν άκουγαν χέβι μέταλ έδειχναν φοβισμένα κι ανήσυχα.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η «ψυχοακουστική» μουσική, που κυκλοφορεί στο εμπόριο και προορίζεται για σκύλους, ελάχιστα επηρέασε τη συμπεριφορά και τη διάθεση των σκύλων. Αντίθετα η μελέτη απέδειξε ότι η κλασική μουσική μπορεί να βελτιώσει την ψυχολογία των σκύλων που βρίσκονται σε στρεσογόνο περιβάλλον, όπως είναι τα καταφύγια και οι πανσιόν σκύλων.

Ανατρέξαμε στα βίντεο του διαδικτύου για να διαπιστώσουμε του “λόγου το αληθές”. Πράγματι, τα βίντεο που ακολουθούν αποδεικνύουν ότι τα σκυλιά δεν είναι μόνο καλοί ακροατές αλλά αληθινοί μουσικόφιλοι καθώς μπορούν όχι μόνο να τραγουδούν γαυγίζοντας αλλά και να παίζουν … πιάνο.

 

Απόδειξη; Τα βίντεο που ακολουθούν…

 

 

Πηγή YouTube: cpd2066, CutiesNFuzzies, Petsami

 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΝΤΕΟ-Αυτός ο σκύλος…δεν μαζεύεται

ΒΙΝΤΕΟ-Σκύλος «έσωσε» παιδί από πνιγμό

Κουίζ-Τι σκύλος σου ταιριάζει;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ