• ΦΩΤΟ-Ζώα που δεν έχετε ξαναδεί

  11:43 πμ, Σαββατο 16 Αυγ 2014 11:43 πμ, Σαββατο 16 Αυγ 2014

  Olm

  Olm

  Το Olm κατοικεί στις σπηλιές της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης και είναι ένα από τα λίγα αμφίβια που είναι εντελώς υδρόβια. Τρώει, κοιμάται κι αναπαράγεται υποβρύχια. Ζει ολόκληρη τη ζωή του στο απόλυτο σκοτάδι, γι αυτό και το Olm δεν ανέπτυξε ποτέ μάτια ενώ διαθέτει απίστευτα ευαίσθητη ακοή και όσφρηση.

  Snub Nosed Monkey

  Snub%20Nosed%20Monkey

  Gharials

  Gharials

  Irrawaddy Dolphin

  Irrawaddy%20Dolphin

  Αυτά τα παράξενα δελφίνια βρέθηκαν στις παράκτιες περιοχές της Νότιας και της Νοτιοανατολικής Ασίας. Αυτά τα ζώα είναι γνωστά για το διογκωμένο μέτωπό τους και το κοντό ράμφος, δίνοντάς τους μια πολύ παράξενη εμφάνιση. Υπάρχνουν μόλις 77 Irrawaddy Dolphin .

  Hooded Seal

  Hooded%20Seal

  Οι φώκιες Hooded κατοικούν στον Βόρειο Ατλαντικό. Είναι γνωστά για την πρωτότυπη ρινική κοιλότητα που βρίσκεται στην κορυφή του κεφαλιού τους και φουσκώνει-ξεφουσκώνει καθώς κολυμπούν. Η κουκούλα φουσκώνει και όταν απειλούνται, για να προσελκύσουν αλλά αποδεικνύει και την ανώτερη θέση. Αυτά τα τεράστια ζώα μπορούν να ζηγίζουν μέχρι και 900 κιλά.

  Coconut Crab

  Coconut%20Crab

  Το καβούρι "καρύδα" είναι το μεγαλύτερο αρθροπόδο στον κόσμο και ζυγίζει μέχρι 9 κιλά. Όπως υποδηλώνει το όνομά τους, αυτά τα καβούρια σκαρφαλώνουν στα δέντρα για να μαζέψουν καρύδες και στη συνέχεια τις σπάνε με τα ισχυρά νύχια τους.

  Axolotl

  Axolotl

  Αυτό το περίεργο και χαριτωμένο αμφίβιο είναι γνωστό ως η μεξικανική σαλαμάνδρα και βρίσκεται υπό εξαφάνιση.

  Bumblebee Bat

  Bumblebee%20Bat

  Οι Bumblebee είναι νυχτερίδες που ζουν σε ασβεστολιθικά σπήλαια όλη τη δυτική και τη νότια Ταϊλάνδη Βιρμανία. Είναι μόλις 1,1 ίντσες μακρύ και ζυγίζει μόλις 2 γραμμάρια. Πρόκειται για το μικρότερο θηλαστικό στον κόσμο.

  .

  Πηγή: Distractify.com

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα