Τα θρεπτικά οφέλη των αμυγδάλων

Τα θρεπτικά οφέλη των αμυγδάλων

 

Τα αμύγδαλα είναι το ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας που θα σου χαρίσει συγχρόνως και πάρα πολλά οφέλη στην υγεία σου.

 

1. Μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής 

Όσοι καταναλώνουν ξηρούς καρπούς πέντε φορές την εβδομάδα, έχουν περίπου 50% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή.

 

2. Μειώνουν την «κακή» χοληστερόλη

Τα αμύγδαλα έχουν θετική επίδραση στα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα, σύμφωνα με κλινικές μελέτες.

 

3. Προστατεύουν τα τοιχώματα των αρτηριών από βλάβες

Έχει βρεθεί ότι τα φλαβονοειδή που βρίσκονται στη φλούδα των αμυγδάλων μειώνουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.

 

4. Τα αμύγδαλα βοηθούν στην απόκτηση γερών οστών και δοντιών

Ο φώσφορος στα αμύγδαλα, βοηθά στα γερά και υγιή δόντια και οστά.

 

5. Παρέχουν υγιή λίπη και βοηθούν στην απώλεια βάρους

Αν και οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε λιπαρά, έχει βρεθεί πως όσοι έτρωγαν περισσότερους, ήταν πιο λεπτοί κατά μέσο όρο από εκείνους που δεν κατανάλωναν σχεδόν ποτέ.

 

Πηγή metrogreece.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ