• ΒΙΝΤΕΟ-Το συναρμολογούμενο αυτοκίνητο

  5:42 μμ, Δευτέρα 20 Ιάν 2014 5:42 μμ, Δευτέρα 20 Ιάν 2014

  ΒΙΝΤΕΟ-Το συναρμολογούμενο αυτοκίνητο

  Η ιταλική εταιρία OSVehicle εξελίσσει ένα αυτοκίνητο πόλης ,το οποίο ο αγοραστής θα μπορεί να συναρμολογεί μόνος του μέσα σε μια ώρα.

  Η ιταλική OSVehicle ετοιμάζεται να λανσάρει το Urban Tabby, ένα αυτοκίνητο που συναρμολογείται από τον αγοραστή. Εξελίσσεται μάλιστα ως open source και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μελετήσουν τα σχέδια και να προτείνουν τις δικές τους ιδέες για βελτιώσεις.

  Η ιδέα ενός αυτοκινήτου που θα συναρμολογείται από τον χρήστη δεν είναι καινούργια. Αρκετά τέτοια αυτοκίνητα έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν, ενώ υπάρχουν και σήμερα εταιρίες που προσφέρουν τα μοντέλα τους σε κιτ, όπως π.χ. η Caterham. Πρώτη φορά όμως βλέπουμε ένα αυτοκίνητο που συναρμολογείται μέσα σε μια ώρα:

  Το Tabby μπορεί να κατασκευαστεί σε 2θέσια ή 4θέσια έκδοση, με σκληρή, μαλακή ή καθόλου οροφή, με χώρο φόρτωσης μικρού βαν ή ακόμα και σε έκδοση εκτός δρόμου. Η εκδοχή του αυτοκινήτου πόλης, το Urban Tabby, είναι η πρώτη που θα έχει έγκριση τύπου για κανονική κυκλοφορία στον δρόμο.

  Το Urban Tabby μπορεί να χρησιμοποιήσει συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης, ηλεκτρικό μοτέρ ή συνδυασμό και των δύο (υβριδικό).

  Στην ιστοσελίδα της OSVehicles αναφέρονται κινητήρες βενζίνης 50-250 cc και ηλεκτρικά μοτέρ με ισχύ έως 15 kW (20,4 PS) και αυτονομία 90-100 χιλιομέτρων. Η τελική του ταχύτητα φτάνει σε κάθε περίπτωση τα 80 χιλιόμετρα ανα ώρα.

  Με το Tabby η λογική του open source software (λογισμικό ανοιχτού κώδικα), περνάει για πρώτη φορά και στον κόσμο του αυτοκινήτου.

  Η OSVehicle (Open Source Vehicle) έχει δημιουργήσει χώρους συζήτησης σε πέντε γλώσσες (αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά) και περιμένει τις προτάσεις των ενδιαφερόμενων για τη βελτίωση κάποιου τομέα του Tabby.

  Το σασί ενός Tabby κοστίζει σήμερα 500 €, το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης 1.520 € και οι μπαταρίες 698 €. Συνολικά το κόστος αγοράς ενός Urban Tabby, όταν αυτό βγει προς πώληση, θα κυμαίνεται από 4.000 € έως 6.000 € περίπου.

  Όμως η OSVehicle δεν απευθύνεται σε ιδιώτες. Πελάτες της θα είναι κυρίως επιχειρήσεις που θα προσθέσουν στοιχεία και θα διαμορφώσουν την εμφάνιση του Urban Tabby, όπως κρίνουν σκόπιμο, για να το διαθέσουν αυτές στον τελικό χρήστη, σε αναπτυσσόμενες αγορές.

  ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: VIMEO, OSVehicle

  ΠΗΓΗ: drive.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα