Αλλάξτε κανάλι μέσω… Twitter

Αλλάξτε κανάλι μέσω… Twitter

Το κοινωνικό δίκτυο Twitter ανακοίνωσε επίσημα την ενεργοποίηση μιας νέας εφαρμογής που επιτρέπει στους χρήστες του να παρακαλουθούν ζωντανά προγράμματα τηλεόρασης απλώς ακολουθώντας έναν ηλεκτρονικό σύνδεσμο, που βρίσκεται ενσωματωμένος στα διάφορα «τιτιβίσματα» που διαβάζουν.

Το νέο «κουμπάκι» See It δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του Twitter να απαλλαγούν από το… τηλεκοντρόλ τους, μετατρέποντας το κοινωνικό δίκτυο σε μια «δεύτερη τηλεοπτική οθόνη».

Η καινοτόμος εφαρμογή δίνει άλλη διάσταση στην έννοια «κοινωνική διαδικτυακή τηλεόραση». Σύμφωνα με την Γιάνα Μέσερσμιντ, υποδιευθύντρια υπηρεσιών στο Twitter, το κοινωνικό δίκτυο «κάθε ημέρα φιλοξενεί συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο σχετικές με διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα που εκείνη την ώρα προβάλλονται ζωντανά ή μαγνητοσκοπημένα».

Επομένως, υπάρχουν πολλά σχετικά tweets, τα οποία αναρτώνται στο διαδίκτυο. «Εκατομμύρια άνθρωποι ασχολούνται με τα συγκεκριμένα προγράμματα οπότε είναι δεδομένο ότι αρκετοί επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν» προσθέτει η Γιάνα Μέσερσμιντ.

Προκειμένου να πετύχει το συγκεκριμένο στόχο, να δώσει δηλαδή πρόσβαση στους χρήστες του στα τηλεοπτικά προγράμματα που τους ενδιαφέρουν, το Twitter συνεργάστηκε με τον πάροχο δικτύου Comcast καθώς και την εταιρεία NBCUniversal.

Έτσι, κάθε χρήστης του Twitter που ακολουθεί τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο See It, μέσω του «έξυπνου» κινητού του τηλεφώνου ή ενός υπολογιστή – ταμπλέτα, θα επανακατευθύνεται στην ιστοσελίδα του NBC προκειμένου να παρακολουθήσει το πρόγραμμα που επιθυμεί.

Με τον τρόπο αυτό, τα ειδικά «κουμπάκια» θα τοποθετούνται από το Twitter σε όλα τα «τιτιβίσματα» που παραπέμπουν σε τηλεοπτικά προγράμματα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ