Οθόνη αφής πάχους μόλις 15μm

Οθόνη αφής πάχους μόλις 15μm

Στον αγώνα για συνεχή μείωση του όγκου και του βάρους των smartphones έχει χυθεί πολύ… αίμα δάκρυα και ιδρώτας, εστιάζοντας σε μια σειρά από εξαρτήματα μιας συσκευής όπως είναι η μπαταρία και η οθόνη της.

Η TDK κατάφερε να προχωρήσει πολύ μακριά την έρευνά της στην κατασκευή οθόνης.

Συγκεκριμένα, ανακάλυψε ευρεσιτεχνία που σχετίζεται με το πάχος των φιλμ που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των οθονών αφής, μειώνοντάς το δραστικά.

Μέχρι σήμερα τα λεπτά διαφανή φιλμ που χρησιμοποιούνται στις περισσότερες συσκευές έχουν πάχος από 50 έως 125 μικρόμετρα (το 1 χιλιοστό του εκατοστού). Η TDK υποστηρίζει ότι ανακάλυψε έναν τρόπο να παράγει φιλμ το οποίο έχει πάχος μόλις 15 μm.

Τo πρόβλημα με την ελάττωση του πάχους ενός τέτοιου φιλμ είναι ότι γίνεται ολοένα και πιο ευάλωτο στη θερμοκρασία που αναπτύσσεται κατά τη διαδικασία παραγωγής του, ωστόσο η TDK ισχυρίζεται ότι κατάφερε να το επιλύσει, χάρη σε έναν συνδυασμό διαμόρφωσης των κατάλληλων εργοστασιακών συνθηκών περιβάλλοντος και αλλαγής στην σύσταση των ουσιών για την κατασκευή των φιλμ.

 Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα αργήσει λίγο, αφού αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της σε προϊόντα από το 2015.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ