Ένα γονίδιο φταίει για το πάχος…

Ένα γονίδιο φταίει για το πάχος…

Επιστήμονες ανακάλυψαν το γενετικό υλικό που οδηγεί τις γυναίκες –αλλά όχι και τους άντρες- να παίρνουν κιλά. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline, σχεδόν το ένα τρίτο των γυναικών πιστεύεται ότι έχουν «μεταλλαγμένο» ένα τμήμα του DNA τους, το οποίο τροφοδοτεί την ανάπτυξη του λιπώδους ιστού και αυξάνει κατά 2,5 φορές.

Οι άντρες, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχουν επίσης το δικό τους «παχυντικό γονίδιο», που τους κάνει να πέφτουν με τα μούτρα στις υψηλής θερμιδικής αξίας τροφές.

Τα ευρήματα αυτά ανοίγουν το δρόμο της ελπίδας για νέα πειράματα, που θα ξεχωρίσουν εκείνους που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να «χάσουν τη μάχη με τη ζυγαριά τους» χάρη σε γονιδιακούς παράγοντες, αναφέρει το δημοσίευμα.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ μελέτησαν και ανέλυσαν το DNA πάνω από 5.000 ανδρών και γυναικών για διάστημα 10 ετών, για να εντοπίσουν τα γονίδια που ευθύνονται για την παχυσαρκία.

Ανακάλυψαν ότι ένα μεταλλαγμένο γονίδιο, το MMP2, υπήρχε μόνο στις γυναίκες –και όχι στους άντρες- που έβαζαν κιλά. Σύμφωνα με τον ερευνητή Dr Freek Bouwman, τουλάχιστον το 30% των γυναικών φέρουν το συγκεκριμένο γονίδιο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ