Στο χέρι του μεγαλώνει η μύτη που έχασε

Στο χέρι του μεγαλώνει η μύτη που έχασε

Ένας 53χρονος Βρετανός που έχασε τη μύτη του εξαιτίας καρκίνου του δέρματος, πρόκειται σύντομα να αποκτήσει μια καινούρια, η οποία ήδη αναπτύσσεται πάνω στο μπράτσο του με τη βοήθεια δικών του βλαστοκυττάρων.

Το πρωτοποριακό εγχείρημα -που ακόμα δεν έχει επίσημα επιβεβαιωθεί- πραγματοποιούν επιστήμονες του University College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον καθηγητή αναγεννητικής ιατρικής Άλεξ Σεϊφαλιάν, σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες Independent και Telegraph. Οι ερευνητές διαβεβαιώνουν ότι η νέα μύτη θα μοιάζει ακριβώς ίδια με την προηγούμενη και αισιοδοξούν ότι μπορεί να έχει σε ένα βαθμό και την αίσθηση της όσφρησης.

Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να αναπτυχθεί μια νέα μύτη τελείως από το μηδέν και, αν πετύχει, τότε στο μέλλον η θεραπεία θα μπορεί να εφαρμοστεί σε θύματα τροχαίων, τραυματίες πολέμων κ.ά.

Μετά από τρεις μήνες, η μύτη θα είναι έτοιμη να αφαιρεθεί και χειρουργικά να προσκολληθεί στο πρόσωπο του άνδρα, ενώ το μπράτσο θα επιστρέψει στην κανονική κατάστασή του με τα κατάλληλα ράμματα.

 

Πηγή: Τα Νέα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ