Κινητά θα βγάζουν… ακτινογραφίες

Κινητά θα βγάζουν… ακτινογραφίες

 

Κάποτε δεν υπήρχαν, αργότερα απλά έκαναν τη δουλειά τους, ύστερα έβγαζαν φωτογραφίες, σε λίγο θα βγάζουν και… ακτινογραφίες! Αμερικανοί  ερευνητές  πιστεύουν πως μπορούν να το καταφέρουν, με ένα μικροτσίπ…

Ερευνητική ομάδα στις ΗΠΑ βρήκε ένα τρόπο να ενσωματωθούν ακτίνες «X» στα κινητά τηλέφωνα και δεν είναι απίθανο στο μέλλον να έχουμε τα πρώτα κινητά που θα διαβάζουν και θα βγάζουν πραγματικές ακτινογραφίες.

Οι επιστήμονες από το California Institute of Technology δημιούργησαν ένα μικροτσίπ που εκπέμπει και λαμβάνει ακτινοβολία terahertz που δεν καταστρέφει τους ιστούς και είναι ιδανική για ακτινογραφία. Η τεχνολογία ακόμη δοκιμάζεται και αναμένεται να περάσει από πολλά test πριν κυκλοφορήσει στην αγορά.

Σκοπός της τεχνολογίας είναι να μπορούν οι χρήστες να χρησιμοποιούν το κινητό για να σκανάρουν συγκεκριμένα μέρη του σώματος και στέλνουν τα αποτελέσματα στα ιατρικά κέντρα, ενώ και οι υπεύθυνοι που θα την προωθήσουν θα πρέπει να την κάνουν οικονομική για να μπορεί να την χρησιμοποιεί ο οποιοσδήποτε.

 

ΠΗΓΗ:whos.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ