130+ οι νεκροί από το κρύο

Το κύμα πολικού ψύχους που σαρώνει την Ευρώπη συνεχίζεται, με τα θύματά του να αυξάνονται. Πάνω από 130 οι νεκροί συνολικά στην Ευρώπη.

Στην Σερβία γύρω στους 11.000 ανθρώπους είναι αποκλεισμένοι στα χωριά τους, χωρίς να είναι δυνατόν να φτάσει σε αυτούς βοήθεια. Έξι άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, με τις αρχές να εκδηλώνουν την ανησυχία τους για όσους από τους αποκλεισμένους βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία ή έχουν προβλήματα υγείας.

Σε αρκετές περιοχές της Ευρώπης η θερμοκρασία είναι κάτω από τους -30 βαθμούς Κελσίου με τα περισσότερα θύματα του χιονιά να ανήκουν στην ευπαθή κοινωνική ομάδα των αστέγων. Στην Πολωνία έχουν χάσει 29 άτομα την ζωή τους ενώ στην Ουκρανία άλλοι 63.Στην Ιταλία οι ειδικοί λένε ότι πρόκειται για την πιο κρύα εβδομάδα εδώ και 27 χρόνια και έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στα οδικά δίκτυα από την συνεχή χιονόπτωση. Πάνω από 600 επιβάτες παρέμειναν παγιδευμένοι σε ένα τρένο χωρίς θέρμανση για 7 ώρες, κοντά στα Απέννινα Όρη, όταν χθες το βράδυ πάγωσαν τα φρένα και η καλωδίωση του τρένου.Έχουν αναφερθεί επίσης νεκροί σε Γερμανία και Τουρκία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ