Τραγωδία στο Μέτσοβο: Έπιασε από τα μαλλιά ένα κορίτσι για να σωθεί ο 16χρονος – Ραγίζει καρδιές ο θείος του

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι συγγενείς, οι φίλοι και συγχωριανοί του 16χρονου από τη Χρυσοβίτσα, που πνίγηκε στην τεχνητή λίμνη Αώου, στο Μέτσοβο, την Κυριακή. Το παιχνίδι μίας παρέας έξι παιδιών κατέληξε σε ανείπωτη τραγωδία που έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένεια του ανήλικου.

“Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει αυτό που μας έχει συμβεί. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να καταλάβουμε τι έχει συμβεί”, δήλωσε ο θείος του 16χρονου.

Όλα συνέβησαν χθες το πρωί, όταν τα έξι παιδιά πήγαν μία βόλτα στη λίμνη και έπαιζαν βόλεϊ στην άκρη της. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού η μπάλα έπεσε στο νερό και ο 16χρονος προθυμοποιήθηκε να την πιάσει, παρόλο που τα υπόλοιπα παιδιά του είπαν να την αφήσει.

Όταν εκείνος άρχισε να καλεί σε βοήθεια, μία συνομήλική του έσπευσε να τον βοηθήσει και ο 16χρονος την έπιασε από τα μαλλιά, χωρίς όμως να μπορέσει να κρατηθεί στην επιφάνεια. Ο αδελφός της κοπέλας κατάφερε να βγάλει την 16χρονη από το νερό και προσπάθησε δύο φορές να βοηθήσει τον ανήλικο, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Όταν οι γονείς ενημερώθηκαν για το τι έχει συμβεί, έσπευσαν στο σημείο και εξέφρασαν την επιθυμία τους να πέσουν οι ίδιοι μέσα στη λίμνη για να βρουν το παιδί τους. Όμως, λίγη ώρα αργότερα, ένας διασώστης από την 5η ΕΜΑΚ εντόπισε τον 16χρονο νεκρό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας, που μίλησε στον Alpha, ο 16χρονος φαίνεται πως βρέθηκε ξαφνικά από βάθος 80 πόντων, στα 4 μέτρα, στην προσπάθειά του να πιάσει την μπάλα.

Ο αδελφός της 16χρονης, που πήρε την Άμεση Δράση, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ