Παραολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο ο Νικολαΐδης

Η Ελλάδα πανηγύρισε το έκτο της μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με τον Ευστράτιο Νικολαΐδη να χαρίζει στη χώρα μας το χάλκινο, έπειτα από ακύρωση του νικητή. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου στη σφαιροβολία F20 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, το δεύτερο της Ελλάδας στον στίβο και το έκτο συνολικά στο Τόκιο.

Συγκεκριμένα, αν και αρχικά ο Νικολαΐδης είχε καταταγεί τέταρτος, η ακύρωση του Μουχαμάντ Ζιγιάντ, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής, του χάρισε την τρίτη θέση. Μάλιστα, έπειτα από τις ενστάσεις και την επακόλουθη ακύρωση δύο αθλητών, στην τέταρτη θέση ανέβηκε και ο Λεόντιος Στεφανίδης, ο οποίος αρχικά είχε κατακτήσει την έκτη θέση.

 

 

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Εξασφάλισε μετάλλιο ο Πολυχρονίδης

 

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης γι’ άλλη  μία φορά κάνει περήφανη την Ελλάδα. Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης προκρίθηκε στον τελικό του μικτού ατομικού BC3 στο Μπότσια και εξασφάλισε ένα μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον ημιτελικό κόντρα στον Σκοτ ΜακΚόουαν και πήρε τη νίκη στο τάι μπρέικ. Ο Έλληνας αθλητής προηγήθηκε με 4-1 κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά ο Βρετανός μ΄ένα 3-0 έστειλε τον αγώνα στο τάι μπρέικ.

Ο Πολυχρονίδης έδειξε τα τεράστια ψυχικά αποθέματα του και κατάφερε τελικά να πάρει αυτός τη νίκη και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί αύριο (01/09) στις 09:05. Αντίπαλος του θα είναι ο Τσέχος Άνταμ Πέσκα.

Ο Αυγενάκης συνεχάρη τον Πολυχρονίδη για το μετάλλιο

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης με ανάρτησή του στο Twitter συνεχάρη τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη για την εξασφάλιση του μεταλλίου και ανέφερε ότι ήρθε η ώρα για το χρυσό.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ