Jamie Oliver: Το κόλπο με το κρεμμύδι που θα αναδείξει όλα τα σπιτικά πιάτα σας

Ο διάσημος σεφ Jamie Oliver μοιράστηκε ένα κόλπο με το κρεμμύδι που θα κάνει τα σπιτικά σας πιάτα πιο νόστιμα. Σύμφωνα με τον Oliver, η σωστή προετοιμασία των κρεμμυδιών είναι το «κλειδί» για να αναδείξετε τη φυσική τους γλυκύτητα.

Ο διάσημος σεφ διδάχθηκε την τεχνική από μια Ιταλίδα γιαγιά, τη Nonna Rosanna για να απογειώσει τη φυσική γλυκύτητα στη μαγειρική του. Το έξυπνο κόλπο μαγειρικής του, το αποκάλυψε σε ένα επεισόδιο της εκπομπής Jamie Cooks Italy του Channel 4, όπου ετοίμασε μια λαχταριστή συνταγή με ζυμαρικά με γαρίδες και γλυκόξινη σάλτσα.

Ο Jamie Oliver μοιράστηκε τη μέθοδο μαγειρικής του με τους εκατομμύρια ακολούθους του στο Instagram εξηγώντας ότι με τη σωστή προετοιμασία των κρεμμυδιών μπορείτε να αναδείξετε τη φυσική τους γλυκύτητα. Για να το πετύχετε αυτό, πρέπει να τα μαρινάρετε σε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τα μαγειρέψετε.

Η μαρινάδα θα βοηθήσει τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να απελευθερώσουν τα φυσικά τους αρώματα. Επίσης, θα περιορίσει την αίσθηση πικρής γεύσης καθιστώντας τα πιο νόστιμα.

Ο Oliver χρησιμοποιεί αυτό το κόλπο σε μια ποικιλία πιάτων, από μεσογειακό ριζότο και μακαρόνια έως ασιατικά stir-fries. Δίνει στα πιάτα του μια πλούσια, γλυκιά γεύση που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Μαγειρέψτε γαρίδες λιγκουίνι με την τεχνική του Jamie Oliver για τα κρεμμύδια

Ο διάσημος σεφ αποκαλύπτει ένα μυστικό για να φτιάξετε τις γαρίδες λιγκουίνι σας ακόμα πιο νόστιμες. Με μια απλή τεχνική για τα κρεμμύδια, μπορείτε να αναδείξετε τη φυσική τους γλυκύτητα και να δημιουργήσετε μια πλούσια, ισορροπημένη γεύση.

Η συνταγή του Oliver είναι σχετικά απλή και εύκολο να ακολουθηθεί. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

  • Δύο μικρά κρεμμύδια
  • Τέσσερις μεγάλες γαρίδες με κέλυφος
  • Ελαιόλαδο
  • Ένα ξυλάκι κανέλας
  • Δύο φιλέτα γαύρου σε λάδι
  • Μια καλή πρέζα σαφράν
  • Τέσσερις κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • 50 ανάλατα φιστίκια με κέλυφος
  • Φλούδα από πεκορίνο ή παρμεζάνα
  • 150 γραμμάρια αποξηραμένο λιγκουίνι
  • 200 γραμμάρια κιτρινόψαρου τόνου, από βιώσιμες πηγές
  • ½ ματσάκι φρέσκο πλατύφυλλο μαϊντανό.

Για να φτιάξετε το πιάτο, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και τα βάλτε τα σε ένα μπολ με νερό.
  2. Αφαιρέστε τα κελύφη από τις γαρίδες και βάλτε μόνο τα κεφάλια σε ένα κρύο τηγάνι με δύο κουταλιές της σούπας λάδι και την κανέλα. Το βάζετε σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να τσιγαρίζει προσθέτετε τον γαύρο.
  3. Στραγγίστε τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Καλύψτε και μαγειρέψτε για 20 λεπτά, ή μέχρι να γίνει πολύ μαλακό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα και προσθέτοντας λίγο νερό, αν χρειάζεται.
  4. Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίστε τις γαρίδες, περάστε ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι στο πίσω μέρος της καθεμιάς για να τις καθαρίσετε, στη συνέχεια τραβήξτε έξω και πετάξτε τη φλέβα στη ράχη τους.
  5. Βράστε το σαφράν σε μια βουτιά βραστό νερό με το ξύδι.
  6. Χτυπήστε τα φιστίκια με ένα γουδί.
  7. Τρίψτε λίγη φλούδα πεκορίνο για καρύκευμα.
  8. Βράστε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  9. Ψιλοκόψτε τον τόνο σε ακανόνιστα κομμάτια ενός εκατοστού και προσθέστε το μισό ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  10. Δύο λεπτά πριν βράσουν τα ζυμαρικά, αφαιρέστε το καπάκι από τα κρεμμύδια και δυναμώστε τη φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και την κανέλα.
  11. Προσθέστε στον μισό μαϊντανό και το μείγμα του ξιδιού με το σαφράν.
  12. Ανακατέψτε τις γαρίδες και τοποθετείστε τα ζυμαρικά κατευθείαν στο τηγάνι, αφήνοντας λίγο αμυλούχο νερό να εισχωρήσει μαζί τους. Ανακατέψτε στη φωτιά για δύο λεπτά, προσθέτοντας λίγο νερό, αν χρειάζεται.
  13. Σβήστε γρήγορα τη φωτιά, και ρίξτε μέσα το πεκορίνο και τα φιστίκια. Δοκιμάστε λίγο και στη συνέχεια πασπαλίστε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jamie Oliver (@jamieoliver)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ