• Λοβοτομημένοι ή Λωτοφάγοι;

  8:00 πμ, Τετάρτη 15 Φεβ 2017 8:00 πμ, Τετάρτη 15 Φεβ 2017

  Μεγάλη αγωνία για το αν θα επιστρέψουν στην Αθήνα τα κοράκια των θεσμών. Καμιά αγωνία αν θα έρθουν φέτος στην Ελλάδα τα χελιδόνια. Χάνουμε την ουσία της ζωής.

  Οκτώ χρόνια ασθενείς. Κι όπως γράφουν οι «Financial Times»: «Η Ελλάδα είναι πιο άρρωστη τώρα, παρά ποτέ. Και η αγωνία της όλο και μεγαλώνει».

  Και αναφερόμενη η εφημερίδα στην ομιλία Τσίπρα προς την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνει: «Μίλησε σαν η Ελλάδα να υποφέρει όχι για να ανακτήσει την υγεία της, αλλά για να βελτιώσει τη φήμη των γιατρών της! Δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ»..!

  Και πράγματι! Οχι συχνά, αλλά μονίμως αυτή η κυβέρνηση δείχνει σαν να ζει σε έναν φαντασιακό κόσμο. Γεμάτον από τα φαντάσματα όσων έλεγε, αλλά ακόμα πιο γεμάτον από τους φαντασμένους που τη συναπαρτίζουν.

  Πόσος είναι ο μισθός των Συριζαίων που έχουν διορισθεί στο Κατοχικό Υπερταμείο για να ξεπουλήσουν τους θησαυρούς της χώρας; Περί τα 300.000 ευρώ τον χρόνο, τα 250.000 ευρώ; Πόσο νοιάζει κάτι τέτοιους τύπους αν πεινούν παιδιά στα σχολεία;

  Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση αυτή και οι άνθρωποι γύρω της ζουν σε έναν δικό τους κόσμο - ο Τσίπρας, για παράδειγμα, δεν χάνει ευκαιρία να δηλώνει ότι «αγωνιζόμαστε να σώσουμε την Ευρώπη» - βάστα, Ρόμελ! σώζοντας την Ελλάδα (από την Ευρώπη;)...

  Αμετροέπειες!

  Και ψέματα!

  «Ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα δεν θα δεχθούμε», έλεγε προ δεκαημέρου ο Τσίπρας, στα 4,5 δισ. ανέβηκε ο λογαριασμός. «Ούτε ένα ευρώ», επιμένει ο κ. Τζανακόπουλος. Κι ανεβαίνει ο λογαριασμός. Για ποιο πράγμα μιλάνε; Για τη συμφωνία, που αν δεν κλείναμε ήδη από τον Δεκέμβριο, θα «καιγόμασταν» - κατά Τσακαλώτο.

  Ομως, κατά βάθος, η Αριστερά που Γονάτισε ίσως και να έχει δίκιο. Στην Ελλάδα (όπως και παντού αλλού) υπάρχουν δύο κόσμοι: υπάρχουν αυτοί που ποδοπατιούνται για ένα επίδομα (από την Αγία Θεανώ την Ελεούσα), όπως υπάρχουν κι εκείνοι που εξακολουθούν να αγοράζουν υπερπολυτελή αυτοκίνητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλέξει κόσμο: για το χρέος, φέρ’ ειπείν, ο Τσίπρας θα συμβουλεύεται τους Ρότσιλντ (κανένα ραντεβού δεν πάει χαμένο) και για τη σεξουαλική εκπαίδευση στα σχολεία διάφορες... ΜΚΟ - ποιος τους φτύνει τους δασκάλους;

  Γάτος (Ιμαλαΐων) ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσαρμόζεται σε αυτά που αντιμαχόταν, χωρίς δισταγμό: τώρα φέρνει drones που θα υπερίπτανται των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης σκανάροντας έως και τα σώβρακα (ή τα τάνγκα) που φοράμε. Προσαρμόζεται ταχέως: ο κ. Φίλης θέλει να νεκραναστήσει το ΠΑΣΟΚ, προσαρμόζεται σε ό,τι παλιό μπορεί να πλασάρει ως νέο. Για παράδειγμα, ήμουνα νιος και γέρασα ακούγοντας για «το χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου» - από γενέσεως της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τώρα

  ο Τσίπρας προβάλλει αυτό το χάσμα ως... εργαλείο για να λύσει η Ελλάδα τα προβλήματά της. Οντως ζει σε έναν φαντασιακό κόσμο απ’ όπου έχει αποδράσει κάθε στεναγμός, λογική και ήθος - ήθος απέναντι σε όσους με τους ερασιτεχνισμούς του (για να εκφρασθώ επιεικώς) βασανίζει.

  Ελλάδα σήμερα είναι η μη πρόσληψη ενός σαραντάρη διότι έχει «εργασιακή μνήμη»!!!

  Αυτό γίναμε! Και πάμε για χειρότερα...

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα