Τελικό ΟΣΦΠ-Εφές 75-53

Τελικό ΟΣΦΠ-Εφές  75-53

 

Επίδειξη δύναμης, η οποία άρχισε από το δεύτερο δεκάλεπτο, πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Εφές, εξασφαλίζοντας με την 5η νίκη του στον 3ο όμιλο και μαθηματικά την πρόκρισή στους «16» της Ευρωλίγκας.

Λίγο ήθελε ο εξαιρετικός Ολυμπιακός να καλύψει την διαφορά των 26 πόντων. Οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας επικράτησαν 75-53 των Τούρκων στο ΣΕΦ, για την 7η αγωνιστική, χωρίς ωστόσο να καλύψουν τη διαφορά του αγώνα στην Πόλη, όπου είχαν ηττηθεί με 26 πόντους (98-72). Αυτό βέβαια δεν προβληματίζει τον Ολυμπιακό στην προσπάθεια διεκδίκησης της πρώτης θέσης του ομίλου.

Ο Ολυμπιακός πήρε επιτέλους ζεστά τον ρόλο του πρωταθλητή Ευρώπης, αγάπησε την άμυνα όπως πέρυσι, έβγαλε απίστευτη ενέργεια σε όλο το ματς και μοιραία η …κακομοίρα η Εφές (των τριών NBAers βεβαίως βεβαίως) έτρεχε και δεν έφτανε να γλυτώσει την διαφορά των 26 πόντων που θα χει να θυμάται μέχρι το τέλος της φετινής Euroleague!

Αγρίεψε η ομάδα του Μπαρτζώκα, επιστράτευσε τον ξεχασμένο (στην έναρξη) τσαμπουκά και οι Τούρκοι έμοιαζαν με γατάκια μπροστά στον πρωταθλητή Ευρώπης. Η αγία τριάδα Φάρμαρ, Βούγιασιτς και Ενρτέν πήγε να στήσει μίνι όργιο στο παρκέ του ΣΕΦ αλλά Σπανούλης και Παπανικολάου αρχικά τους έκοψαν τον βήχα.

Μόλις ο κόουτς του Ολυμπιακού πήρε χαμπάρι ότι δουλειά με τον Πάουελ δεν γίνεται στην άμυνα, σήκωσε τον Χάινς και ο Ολυμπιακός έπαιξε την περσινή καλή άμυνα που πνίγει τον αντίπαλο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καλύψει την μικρή διαφορά των Τούρκων (15-19) και να φτάσει σε σερί 20-2 για να φτάσει στο 35-21.

Μαγικά πράγματα στο παρκέ από τους Παπανικολάου, Πρίντεζη και Σπανούλη στην επίθεση αλλά θα το γράφουμε μέχρι …τενοντίτιδας η άμυνα ήταν το κάτι άλλο. Οι Τούρκοι πέτυχαν το πρώτο τους καλάθι εντός παιδιάς στην δεύτερη περίοδο 4 δέκατα πριν από το τέλος της, ενώ συνολικά σκόραραν 6 πόντους (35-26 ημίχρονο).

Με την ίδια και περισσότερη τρέλα στο μάτι αντιμετώπισαν οι παίκτες του Μπαρτζώκα και το δεύτερο μέρος έστω κι αν οι Τούρκοι κατέβασαν την διαφορά στους 6 πόντους (37-31). Ο «ΠΑΠ» πήρε ξανά το όπλο του και το πόδι του Σλούκα και Σπανούλη δεν έφυγε ποτέ από το γκάζι για να φτάσει ο Ολυμπιακός να παίζει την κάλυψη της διαφοράς των 26 πόντων.

Με βολές ο Χάινς έκανε το 73-49 και οι 24 πόντοι ήταν η ανώτερη τιμή. Τέσσερις πόντοι από τον Σαβάνοβιτς και δύο χαμένες βολές από Χαίνς και Άντιτς δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να πιάσει τους 26 και να ανατρέψει ολοκληρωτικά τα δεδομένα.

Μοναδική παραφωνία ίσως οι κακές άμυνες του Πάουελ, ο οποίος έδειξε ότι χρειάζεται χρόνο για να ακολουθήσει τον ρυθμό και τον τρόπο παιχνιδιού του συμπαικτών του.

 

 

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6 (5ριμπ), Λο 10, Άντιτς 5 (1), Σπανούλης 14 (5ριμπ), Περπέρογλου 9 (1), Σλούκας 4, Μαυροειδής, Πάουελ 2, Πρίντεζης 8 (7ριμπ), Παπανικολάου 17 (4/7τριπ, 6ριμπ), Μάντζαρης.

 

Αναντολού Εφές (Μαχμούτι): Φάρμαρ 6, Βούγιασιτς 8 (1), Μπατούκ, Ερντέν 8 (10ριμπ), Τουντσερί, Σιπ, Γκονλούμ 6 (6ριμπ), Σαβάνοβιτς 5, Γκόρντον 15 (1, 5ριμπ), Κούτσο 2, Γκιουλέρ 2, Μπάρατς 1.

 

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 35-26, 59-42, 75-53

 

ΠΗΓΗ:pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ