Ταχύτερος ο Φέτελ στο 2ο σκέλος

Ταχύτερος ο Φέτελ στο 2ο σκέλος

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ διαδέχτηκε τον Λιούις Χάμιλτον στην κορυφή των ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix στο Άμπου Ντάμπι, πηγαίνοντας 1,5 δέκατο πιο γρήγορα από τον οδηγό της McLaren χτες το απόγευμα.

Ο καλύτερος γύρος του γερμανού πιλότου της Red Bull, ο οποίος κυνηγάει στην πέμπτη διαδοχική του νίκη σε αυτόν τον αγώνα, ήταν στο 1:41.751, τρέχοντας με τη μαλακή γόμα ελαστικών.

Μόνο ο Χάμιλτον κατάφερε να πλησιάσει αυτή την επίδοση, δείχνοντας ότι θα είναι ο κύριος αντίπαλος του πρωτοπόρου του πρωταθλήματος σε αυτό το τριήμερο.

Οι υπόλοιποι έμειναν πάνω από μισό δευτερόλεπτο πίσω από τους Φέτελ και Χάμιλτον. Ο Τζένσον Μπάτον πήρε την τρίτη θέση πίσω από τον team mate του, ενώ την 4άδα συμπλήρωσε ο Μαρκ Ουέμπερ.

Ο Αυστραλός αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με διαρροή υγρών στη Red Bull του ένα τέταρτο πριν από το τέλος της διαδικασίας, γεγονός που δεν τον άφησε να κάνει αρκετές δοκιμές με υψηλό φορτίο καυσίμων ως προετοιμασία για τον αγώνα.

Οι Lotus αποδείχτηκαν ανώτερες από τις Ferrari σε ταχύτητα στον έναν γύρο, με τους Ρομέν Γκροζάν και Κίμι Ράικονεν να παίρνουν τις θέσεις 5 και 6 μπροστά από τον Φερνάντο Αλόνσο και τον Φελίπε Μάσα.

Η Ιταλική ομάδα έβαλε ορισμένα νέα αεροδυναμικά μέρη στο μονοθέσιο του Αλόνσο προς αξιολόγηση, όμως δεν φαίνεται να βρήκε αρκετή ταχύτητα ώστε να απειλήσει τις Red Bull και τις McLaren στις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές.

Τη 10άδα συμπλήρωσαν κατά σειρά οι Πάστορ Μαλντονάντο (Williams) και Σέρχιο Πέρες (Sauber).

 

ΠΗΓΗ:sport.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ