Βραβεύτηκαν Τσάβι και Κασίγιας

Βραβεύτηκαν Τσάβι και Κασίγιας

 

 

Το βραβείο της κορυφαίας αθλητικής διάκρισης στην Ισπανία, αυτό του Πρίγκιπα της Αστουρίας, παρέλαβαν σήμερα οι Τσάβι και Ίκερ Κασίγιας σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Οβιέδο παρουσία και της βασιλικής οικογένειας της χώρας.

 

Ο μέσος της Μπαρτσελόνα και ο γκολκίπερ της Ρεάλ Μαδρίτης τιμήθηκαν για το ήθος που προάγουν στις αναμετρήσεις των ομάδων τους, αλλά και για την συνολική προσφορά τους στην εθνική Ισπανίας.

Στο περιθώριο της βράβευσης ο πρίγκιπας Φελίπε, που φέρει τον τίτλο του «Πρίγκιπα της Αστουρίας» τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι δύο αυτοί αθλητές συμβολίζουν την αξία της φιλίας και της συναδελφικότητας παρά τη διαμάχη ανάμεσα στις ομάδες τους και αποτελούν πρότυπο για τα νέα παιδιά».

Κασίγιας και Τσάβι βοήθησαν την εθνική Ισπανίας να γίνει η πρώτη εθνική ομάδα που κατακτά τον τίτλο σε τρεις διαδοχικές μεγάλες διοργανώσεις (EURO 2008, Μουντιάλ 2010, EURO 2012), ενώ έχουν κατακτήσει όλους τους κορυφαίους τίτλους στις ομάδες που αγωνίζονται. Ταυτόχρονα, έχουν αποσπάσει τα εγκώμια των ισπανικών ΜΜΕ για τη συμβολή τους στην αποκλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια.

Υπενθυμίζουμε ότι το βραβείο του Πρίγκιπα της Αστουρίας απονέμεται ετησίως κάθε Οκτώβριο σε οκτώ κατηγορίες (επικοινωνία και ανθρωπισμός, επιστημονική και τεχνική έρευνα, κοινωνικές επιστήμες, τέχνες, γράμματα, διεθνής συνεργασία, ομόνοια, αθλητισμός). Παλαιότερα το συγκεκριμένο βραβείο έχει απονεμηθεί σε σπουδαίες φυσιογνωμίες του παγκόσμιου αθλητισμού, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ο Καρλ Λιούις, η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ και ο Φερνάντο Αλόνσο.

 

 

 

ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ