Σάντος:Θέλουμε μόνο τη νίκη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη προς τους παίκτες του τόνισε για ακόμη μία φορά ο Φερνάντο Σάντος, υποστηρίζοντας ότι οι απουσίες δεν θα αποτελέσουν κάποιο είδος ελαφρυντικού. Ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε λόγο για πολύ δυνατό ματς με την διάθεση των δύο πλευρών για νίκη να ξεχειλίζει, ενώ δεν αποδέχθηκε τον ρόλο του φαβορί που έδωσαν στην Εθνική ομάδα οι Σλοβάκοι τεχνικοί. Αντιθέτως αποκάλυψε ότι η δίψα για νίκη είναι τεράστια στο στρατόπεδο των Ελλήνων παικτών.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φερνανάντο Σάντος:

 

 Για τις απουσίες αμυντικών παικτών: «Αυτοί που δεν μπορούν αν παίξουν δεν θα παίξουν. Στην θέση τους θα παίξουν κάποια άλλο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παίξουμε με δύο κεντρικούς αμυντικούς. Δεν μπορούμε να επικεντρωθούμε στις απουσίες. Δεν γίνεται να αποτελέσουν δικαιολογία ή ελαφρυντικό στο τέλος του αγώνα».

 

 Για το μηδέν στην επίθεση εναντίον της Βοσνίας και για αν πάει για νίκη στη Μπρατισλάβα: «Σίγουρο ο στόχος μας απέναντι σε ένα δύσκολο αντίπαλο είναι να νικήσουμε και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να βάλουμε γκολ. Η ομάδα της Σλοβακία θα κατέβει στο γήπεδο με τον ίδιο ακριβώς στόχο μεταξύ δύο πολύ καλών ομάδων. Στόχος μας είναι η νίκη και στο αυριανό και σε όλα τα παιχνίδια».

 

 Για την αναμέτρηση πριν από 4 χρόνια που έληξε με 2-0 υπέρ της Ελλάδας με τα γκολ του Γκέκα και σύγκριση με την τωρινή του κατάσταση: «Και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έχει μεγάλη θέληση αν σκοράρει και εμείς περιμένουμε και ελπίζουμε να γίνει κάτι ανάλογο όπως πριν από 4 χρόνια με τον ίδιο ποδοσφαιριστή.

 

 Για το ποιους θεωρεί επικίνδυνους από τη Σλοβακία και αν αυτός ο αγώνας είναι κλειδί για τη συνέχεια: «Επικεντρωνόμαστε στο πως τα ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών μπολιάζονται στην ομάδα. Εννοείται ότι υπάρχουν παίκτες με πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά το πιο σημαντικό είναι τι προσφέρουν στην ομάδα.

 

 Για το ποια γραμμή τον προβληματίζει  περισσότερο: «Δεν ανησυχώ για καμία από τις γραμμές μου γιατί έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές. Πλέον στο μοντέρνο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει μία γραμμή για κάθε δουλειά, και οι τρεις γραμμές κάνουν και επίθεση και η άμυνα. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν δύο φάσεις. Όταν δεν έχεις την μπάλα και αμύνεσαι και την έχεις και επιτίθεσαι. Όλη η ομάδα αμύνεται ή επιτίθεται. Να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να κάνει το παιχνίδι του, να είμαστε πιεστικοί, να μην οπισθοχωρούμε πολύ στο γήπεδο και όταν κλέβουμε την μπάλα να βρούμε χώρους για αντεπίθεση ή οργανωμένες επιθέσεις.

 

Είμαι σίγουρος ότι οι ποδοσφαιριστές μου θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και πιστεύω ότι θα εφαρμόσουν πιστά αυτά που έχουμε πει.

 

Για το αν θέλει να παίξει όπως με τη Λετονία: «Φυσικό να λένε οι προπονητές της Σλοβακίας ότι η Ελλάδα είναι το φαβορί. Αποφορτίζει το άγχος από τους παίκτες του. Παίρνουμε την ευθύνη επάνω μας και λέει ότι θέλουμε να κερδίσουμε. Δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί μόνο δύο ομάδες που θα κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν.

 

Δεν είναι σωστό να συγκρίνουμε παιχνίδια και να λέμε ότι θέλουμε να παίξουμε όπως στη Λετονία. Είναι διαφορετικό παιχνίδι αυτό.

 

 Για την απόδοση του Κατσουράνη στην άμυνα:”Η απόδοση του Κατσουράνη όταν γύρισε στην άμυνα ήταν καλή όταν γύρισε στην άμυνα. Είναι θέση στην οποία μπορεί να αποδώσει καλά ιδιαίτερα στην ανάπτυξη και την πρώτη πάσα. Αισθάνομαι ασφαλής αν τον χρησιμοποιήσω σε αυτή τη θέση. Μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος με τον Κατσουράνη στην άμυνα”.

 

Πηγή: pamesports.gr

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ