Σμάιχελ: Επισκέφθηκε τον Έρικσεν στο νοσοκομείο – Πώς περιέγραψε τις τρομακτικές στιγμές

Ο Κάσπερ Σμάιχελ, ο τερματοφύλακας της Εθνικής ομάδας της Δανίας, ο οποίος έσπευσε μαζί με τον αρχηγό, Σίμον Κιάερ, να παρηγορήσουν τη σύζυγο του Κρίστιαν Έρικσεν, επισκέφθηκε τον 29χρονο στο νοσοκομείο. Όπως αποκάλυψε ήταν μια “καταπληκτική εμπειρία” και τον βοήθησε να παλέψει με την “φρίκη” που έζησε κατά την κατάρρευση του συμπαίκτη του κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Φινλανδία στο Euro 2020.

O Σμάιχελ επισκέφθηκε τον Έρικσεν την Κυριακή. “Ήταν φοβερό που είδα την πρόοδο που έχει κάνει μόλις 48 ώρες μετά την ανακοπή. Ήταν μοναδικό να τον δω να χαμογελάει και να είναι πάλι ο εαυτός του. Μόνο που είδα ότι ήταν εκεί. Ήταν καταπληκτική εμπειρία και κάτι που με βοήθησα να δω ότι είναι καλά μετά το περιστατικό. Μιλήσαμε για όλα και για τίποτα. Αφού είναι καλά εκείνος, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Έζησε κάτι που κανείς μας δεν έχει βιώσει. Το έζησε πολύ διαφορετικά. Ήταν φοβερό που μίλησα μαζί του και τώρα έχω πολύ δουλειά να κάνω για να καταφέρω να το ξεπεράσω” είπε σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα.

Ο Σμάιχελ, ήταν ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που σχημάτισαν το τείχος γύρω από τον Έρικσεν όταν ήταν πεσμένος κάτω και λάμβανε τις πρώτες βοήθειες. Επίσης αναφέρθηκε στη “βίαιη εμπειρία” του να δει τον φίλο του να χρειάζεται CPR στο γήπεδο. “Είναι όντως μια βίαιη εμπειρία. Αλλά είναι εδώ μαζί μας σήμερα και είμαι ευγνώμων για αυτό. Οι μόνοι ήρωες σε αυτή την ιστορία είναι οι γιατροί που τον έσωσαν. Είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, αλλά αυτοί οι άνθρωποι αφιερώνουν τις ζωές τους στο να σώζουν ανθρώπους. Και μπορούν να το κάνουν υπό φοβερή πίεση. Δεν μπορώ καν να περιγράψω πόσο τους θαυμάζω. Το ότι κατάφεραν να τον φέρουν πίσω είναι ένα θαύμα. Σκέφτομαι μέχρι πώς θα αντιδρούσαν οι συμπαίκτες μου αν ήμουν εγώ ξαπλωμένος στο γρασίδι. Έχουμε καταπληκτικούς ανθρώπους στην ομάδα. Ο αρχηγός και ο προπονητής ξέρουν πώς να αντιδράσουν” τόνισε.

“Μας χαρακτηρίζει ως ομάδα και ως χώρα ότι στεκόμαστε μαζί μέχρι το τέλος. Προσωπικά, προσπάθησα να φανταστώ ότι ήμουν εγώ ξαπλωμένος εκεί. Ξέρω τη σύζυγο του Κρίστιαν, ξέρω τα παιδιά και οι γονείς του ήταν εκεί. Οπότε κάποια στιγμή προσπάθησα να τους βρω. Ήταν μαι απάνθρωπη κατάσταση για αυτούς” περιέγραψε ο τερματοφύλακας της Εθνικής Δανίας.

“Είμαι πολυ υπερήφανος που έχω για αρχηγό τον Simon Kjaer” υπογράμμισε και αποκάλυψε ότι και ο αρχηγός επισκέφθηκε τον Έρικσεν την Κυριακή.

“Δεν με εξέπληξε ότι έκανε όσα έκανε. Έχει μια φοβερά ευαίσθητη και ανθρώπινη πλευρά. Ο Σίμον και ο Κρίστιαν περνούν πολύ χρόνο μαζί στο Μιλάνο, καθώς ζουν κοντά. Δεν χρειάστηκε να πάρουμε αποφάσεις. Πράξαμε όπως είδατε. Θεωρώ ότι ήταν μια φυσική αντίδραση. Ο Σίμον είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος” είπε ο Σμάιχελ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ